Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У двох областях застосовані екстрені відключення світла – хто може залишитися без електрики

Українців просять залишатися в укриттях, адже є загроза масованого обстрілу з боку ворога

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Росія знову запустила ворожі ракети

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Одеській та Дніпропетровській області застосовані екстрені відключення світла. Все через загрозу обстрілів з боку Росії.

Про це пише ДТЕК.

"Вони вводяться через загрозу ракетних обстрілів, щоб уникнути значних пошкоджень, якщо ворогу вдасться вразити енергетичні об'єкти", – йдеться у повідомленні.

Українців просять залишатися в укриттях, адже є загроза масованого обстрілу з боку ворога.

Ракетна небезпека від РФ 29 грудня

В Україні зранку 29 грудня оголосили масштабну повітряну тривогу, Росія запустила багато ракет у різних напрямках.

Першим про небезпеку ракетного удару попередив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. Він повідомив про активність ворожої авіації та кораблів.

Зокрема, станом на ранок у повітрі було зафіксовано 13 ворожих літаків ("тушки") стратегічна авіація РФ та 2 кораблі у морі. О 7:57 ранку Кім повідомив, що перші ракети росіян вже летять на Суми.

За даними моніторингових Telegram-каналів, ракети були зафіксовані над Сумщиною, Чернігівщиною, Харківщиною та Полтавщиною. Напрямок ракет – Київ. В Чернігівській області вже зафіксували роботу ППО. Місцевих жителів просять не публікувати жодних подробиць у соцмережах.

Про те, що ракети летять у напрямку Київської області, повідомив і голова ОВА Олексій Кулеба.

"Київська область! Перебувайте в укриттях та безпечних місцях. Загроза ракетного обстрілу",– написав він.

За даними Київської міської військової адміністрації, у столиці спрацювала ППО. Киян закликали перебувати в укриттях до відбою повітряної тривоги. Крім того, підрозділи ППО ОК "Північ" ліквідували російську ракету над Сумщиною.

В якому стані енергосистема України

Наразі в енергосистемі країни збільшився рівень споживання, це пов'язано з поверненням в роботу електромереж, які були пошкоджені під час масованих ракетних атак, та з відновленням енергетичної інфраструктури на деокупованих територіях. Також збільшилася кількість споживачів та зростає обсяг споживання промисловості.

Після всіх російських ракетних атак енергосистема країни потребує значних ресурсів та часу на відновлення. Тому енергетики продовжують працювати над стабілізацією роботи об'єктів енергетичної інфраструктури.

Раніше ми розповідали, чи можливий блекаут в Україні на Новий рік. Також ми писали, чому Київ не готовий повернутися до планових відключень світла. Більше про відключення електроенергії в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.