Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не планові, а екстрені. В КМДА дали невтішний прогноз по відключенням світла у Києві

Влада столиці пояснила, скільки ще киянам доведеться жити в умовах відсутності електроенергії

Фото: Володимир Зеленський/Telegram, Сергій Гудак. Колаж: Pro Гроші

Відключення світла у Києві будуть до кінця зими

Фото: Володимир Зеленський/Telegram, Сергій Гудак. Колаж: Pro Гроші

Екстрені відключення світла у Києві будуть продовжуватися щонайменше до кінця зими, а ситуація з електропостачанням у столиці залишається складною.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв в ефірі телеканалу "Київ".

Він зазначив, що енергетики працюють цілодобово, тому і вдалося досягнути тих результатів, які є зараз.

"Ми пам'ятаємо останні обстріли, важко було відновлювати, але цілодобові роботи енергетиків забезпечили нам ту ситуацію в якій ми зараз знаходимося. Відповідні роботи продовжуються", – сказав Пантелєєв.

Також він пояснив, що світла у будинках киян у вихідні дні більшає, адже тоді зменшується навантаження на енергосистему, а споживання менше, ніж у будні.

"Ситуація не проста та ми бачимо це у будні дні, продовжуються обмеження, продовжуються відключення, вони не є плановими, а більшою мірою екстреними. В таких реаліях ми будемо жити всю зиму, треба це розуміти. Ми максимально намагаємося зробити так щоб мешканцям було комфортно, але все залежить не тільки від енергетиків", – підкреслив заступник голови КМДА.

Чому у Києві відсутні планові відключення

Після останніх обстрілів на правому березі Києва з’явилися гостродефіцитні вузли передавання електроенергії. Їхня сукупна пропускна можливість становить більш ніж половину споживання всієї столиці – саме стільки до п’ятниці недоотримували мешканці правого берега.

Директор YASNO Сергій Коваленко повідомив, що зараз у Києві застосовані тимчасові обхідні схеми, які дали змогу на вихідні суттєво зменшити цей дефіцит. Але це тимчасові схеми, які не дають можливості поки повернутися до стабілізаційних графіків.

Часто після тривалих відключень електроенергії споживачі починають використовувати її надмірно. Тому, щоб захистити мережі від перевантажень, спрацьовують запобіжники та виключаються автомати.

Раніше ми пояснювали, за яких умов українці можуть зустріти Новий рік зі світлом і чи можливий блекаут у свята. Також ми розповідали, що в соцмережах поширюється інформація про нібито скасування аварійних відключень електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.