Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З блекаутом чи без? Українцям натякнули, яким може бути Новий рік

Розповідаємо, що потрібно для того, аби Новий рік українці зустріли зі світлом

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Українці будуть зі світлом на Новий рік, якщо росіяни не влаштують масовий обстріл

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Блекауту на Новий рік може і не статися, якщо окупанти найближчими днями не обстріляють енергосистему.

Про це заявив в ефірі телемарафону міністр енергетики України Герман Галущенко.

За його словами, наразі ситуація дозволяє енергетикам працювати над зменшенням дефіциту у системі, щоб збільшити виробництво електроенергії. Він зазначає, що усі фахівці зараз працюють 24/7.

"Результати цієї роботи можна побачити щогодинно", — зауважив міністр.

Але Галущенко не виключає, що напередодні Нового року або у день свята ситуація може різко погіршитися, якщо російські окупанти знову обстріляють енергетичну інфраструктуру нашої країни.

"Є таке відчуття, що насправді росіяни не відмовилися від того, щоб далі обстрілювати нашу енергосистему. Вони прив’язуються до певних дат. І, можливо, Новий рік — це одна з таких дат, коли вони спробують максимально завдати шкоди", — сказав Герман Галущенко.

Ситуація зі світлом в Україні

26 грудня у Києві та ще низці регіонів України діяли аварійні відключення світла через суттєвий дефіцит потужностей в енергосистемі.

Також існують обмеження у системі передачі електроенергії, адже російські окупанти у ході масованих атак пошкодили магістральні мережі. Зазначаться, що через перевищення лімітів споживання введені аварійні відключення світла в областях:

  • Дніпропетровській;
  • Запорізькій;
  • Харківській;
  • Львівській;
  • Київській;
  • у місті Київ.

В Укренерго зазначали, що через масштабність та складність пошкоджень відновлення обладнання та функціонування низки ключових об’єктів вимагає значного часу.

Де Росія атакує найчастіше

За словами спікера командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, найчастіше російські окупанти намагаються зруйнувати об'єкти критичної інфраструктури неподалік від Києва. Столицю України Росія вважає ціллю №1 у цій війні.

"Об'єкти паливно-енергетичного сектору — саме туди окупанти спрямовують найбільше своїх крилатих ракет", — розповів Юрій Ігнат.

Раніше ми розповідали, що буде з комендантською годиною у Києві на Новий рік. Також ми писали про п’ять головних питань про ваші гроші у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.