Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У ДТЕК повідомили про аварійні відключення світла: де зникла електроенергія 30 травня

Тим часом у Міністерстві енергетики запевняють, що виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, тож аварійні відключення — тимчасова проблема

Фото: УНІАН, Укренерго. Колаж: Pro Гроші

У Києві 30 травня частково зникло світло через аварію

Фото: УНІАН, Укренерго. Колаж: Pro Гроші

У Києві запровадили аварійні відключення світла. Так, 30 травня проблеми з електропостачанням спостерігаються одразу у декількох районах столиці.

Про це повідомляє пресслужба компанії ДТЕК Київські електромережі.

Зазначається, що причиною відключення світла стала аварія на електромережах. Через це без світла залишилися 33 житлові будинки.

Зараз енергетики відновлюють подачу електроенергії у 15 будинків на вулицях:

  • Інститутській;
  • Грушевського;
  • Мазепи;
  • Липській;
  • Орлика.

"Після резервного перемикання фахівці розпочнуть ремонт основного обладнання, щоб забезпечити надійну схему електропостачання будинків", — зазначається у повідомленні.

Тим часом у ДТЕК повідомили, що проблеми з електроенергію присутні не тільки у столиці: з 13:28 аварійні відключення застосовуються по всій країні через спрацювання автоматики на об'єктах енергетичної інфраструктури.

"Його спричинило зниження частоти в об’єднаній енергосистемі України", — зазначають у компанії.

Там також додали, що з 14:32 почалося відновлення електропостачання після дозволу від Укренерго.

Яка ситуація в енергосистемі

Станом на сьогодні, як повідомили у Міністерстві енергетики, виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Ситуація з генерацією та споживанням електроенергії стабільна та контрольована.

Втім, через негоду перебої зі світлом спостерігаються у десятках населених пунктів у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

До того ж російські окупанти продовжують тероризувати прифронтові та прикордонні території. Внаслідок обстрілів у Донецькій області було знеструмлено 6 населених пунктів, без світла також залишилася частина споживачів у областях:

  • Дніпропетровській;
  • Сумській;
  • Харківській;
  • Запорізькій;
  • Херсонській;
  • Чернігівській.

"Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація", — зазначили у відомстві.

Що відбуватиметься зі світлом взимку

Наступної зими в Україні знову може повторитися ситуація, коли більшій частині населення вимикатимуть світло мало не щодня. Як пояснив директор компанії ДТЕК Дмитро Сахарук, взимку в енергосистемі буде значно менший запас потужності, міцності, адже росіяни в ході ракетних ударів з осені 2022 року зруйнували 75% теплової генерації.

"Щоби уникнути відключень, звичайно, потрібен захист нашого неба, щоб не було наступних обстрілів і руйнацій… А, по-друге, це зараз фінансування ремонтної кампанії", – підкреслив він.

Раніше ми вже писали, чому в енергосистемі вже тривалий час спостерігається дефіцит потужностей. Ще ми пояснювали, як українцям з генераторами заробляти гроші на електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.