Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українців попередили про аварійні відключення світла – де існує загроза

Погіршення погодних умов може спровокувати аварійні вимкнення електроенергії

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Київській області можливі екстрені відключення світла

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У вівторок, 21 лютого, значно погіршилася погода в деяких регіонах України. Через шквальний вітер, а також прогнозовані вночі дощ і мокрий сніг у Київській області можуть запровадити аварійні відключення світла.

Про це попередила пресслужба ДТЕК в Telegram-каналі.

Станом на 16:10 вже почалися точкові обмеження. За інформацією енергетиків, без електроенергії залишилися понад 7 тисяч споживачів. Найбільше світло вимикають мешканцям Обухівського та Бучанського районів. Але ближче до вечора ситуація може значно погіршитися, оскільки синоптики прогнозують сильний дощ ввечері, та мокрий сніг з налипанням і поривами вітру – вночі.

У ДТЕК застерігають в жодному разі не підходити близько до пошкоджених мереж. Якщо ви помітите аварійну ситуацію та побачите розірвані електропроводи, одразу зверніться до представників компанії у приватні повідомлення на Facebook-сторінці чи зателефонуйте на гарячу лінію.

І хоч українська енергосистема працює стабільно та навіть генерує резерви на екстрені випадки, в деяких регіонах вже зафіксували проблеми на лініях електропередач. Негода спричинила пошкодження у західних та центральних областях, особливо у Хмельницькій. 21 лютого без світла залишилися близько 18 тисяч місцевих мешканців.

Як зауважив міністр енергетики Герман Галущенко, ремонтні бригади активно працюють на місцях несправностей і намагатимуться якнайшвидше відновити електропостачання.

Яка ситуація в енергосистемі

Вже досить довго громадяни живуть без стабілізаційних графіків вимкнень. Укренерго не надає обмеження для регіонів, навіть тих, де ситуація внаслідок масованих ракетних обстрілів завжди була найважчою. Йдеться про Київ, Одеську та Дніпропетровську області. Інколи доводиться вдаватися до аварійних чи екстрених відключень, якщо цього вимагають точкові ситуації, втім графіки перестали бути актуальними.

Це не означає, що українці можуть видихнути спокійно та забути про періоди без світла. Бо хоч наразі генерації вистачає, будь-який новий ракетний обстріл чи сильна негода здатні похитнути стабільність та повернути графіки.

Нагадаємо, що саме у вівторок, 21 лютого, на Київщині планували провести заміри споживання світла. Але в умовах, коли вітер залишає тисячі людей без електрики, повноцінно дізнатися реальні обсяги споживання неможливо.

Раніше сайт Pro Гроші писав, який стан енергосистеми в Україні 21 лютого. Також ми повідомляли, як зміняться платіжки українців вже незабаром.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.