Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Треба готуватися до важких днів? В ДТЕК пояснили, що буде з відключеннями світла

Росія завдала 12 масовану ракетну атаку по об'єктах критичної інфраструктури, влучання були у багатьох областях

Фото: УНІАН, Pexels, Володимир Зеленський/Telegram. Колаж: Pro Гроші

В ДТЕК пояснили, що буде зі світлом після обстрілів РФ

Фото: УНІАН, Pexels, Володимир Зеленський/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Після ударів РФ по об'єктам енергетичної інфраструктури 14 січня українцям потрібно бути готовими до збільшення відключень світла.

Про це повідомив директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

Він попередив, що треба готуватися до "важких днів" через суттєве зменшення генерації. Внаслідок атаки також є значні пошкодження.

"У зв'язку з тим, що пошкодження були значні, треба готуватися до важких днів, а, можливо, й тижнів, щоб мати можливість частково відновити те, що було пошкоджено", – сказав він.

В ДТЕК прогнозують, що будуть не лише планові, а й аварійні відключення, які, "будуть тривати не один день". Ситуацію оцінюють як "складну".

Що відбувається зі світлом 15 січня

В Укренерго повідомили, що станом на 11:00, енергетична інфраструктура відновлюється після 12-го ракетного удару Росії. Наразі тривають ремонтні роботи на всіх пошкоджених обстрілами об’єктах.

"Вчора ворог намагався прицільно бити по блоках теплових електростанцій (ТЕС). Через пошкодження обладнання вони припинили або знизили виробіток електроенергії, і в енергосистемі збільшився дефіцит. Це змусило дещо знизити ліміти споживання, пропорційно для всіх областей", – пояснили в Укренерго.

Обмеження діють протягом всієї доби. При їх перевищенні будуть застосовані аварійні відключення. Отже, для споживачів терміни відключень можуть збільшитись.

Яка ситуація з електропостачанням, можна детальніше дізнатися на сайті обленерго конкретної області.

Як відомо, за даними Міненерго, 14 січня Росія атакувала об’єкти генерації та електричні мережі країни. Були прильоти у Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Запорізькій, Вінницькій та Київській областях.

Під час оголошення повітряної тривоги в Україні по більшості регіонів запровадили аварійні відключення ще до ударів. У Львівській та Харківській областях після "прильотів" почалися проблеми з електропостачанням.

Раніше ми розповідали про те, що Росія завдала масованої ракетної атаки 14 січня. Також військові пояснили, чи можуть ракетні удари РФ повторитися найближчим часом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.