Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ракетна атака РФ: військові пояснили, чи може вона повторитися найближчим часом

В ОК "Південь" попередили українців, до чого потрібно бути готовими після ударів 14 січня

Фото: Володимир Зеленський/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Українцям пояснили, чи може повторитися атака РФ

Фото: Володимир Зеленський/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Росіяни можуть повторити ракетну атаку, адже під час обстрілу 14 січня використали тільки половину з підготовлених до удару "Калібрів" в Чорному морі.

Про це заявила речниця Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, ракетоносії залишаються на бойовому чергуванні у Чорному морі, а значить можуть бути використані.

"Вчора ми бачили, що вони дійсно спорядили аж п'ять ракетоносіїв. Серед яких один підводний. І використовували ракети типу "Калібр" під час масованої атаки. Якщо вчора в Чорному морі перебував запас – 36 ракет, то близько половини вони використали під час атаки і залишаються на бойовому чергуванні ці ракетоносії...Треба розуміти, що вони ще можуть бути застосовані", – зауважила Гуменюк.

Масована ракетна атака 14 січня

Росія знову вдарила по українським містам. Під ударом опинилися Дніпро, Київ, Харків, Одеса, Кривий Ріг, Вінниця, Ладижин, Бурштин, Хмельницький та інші населені пункти. Одна із ракет влучила у багатоповерхівку у Дніпрі. Унаслідок удару зруйнований з 2 по 9 поверх багатоповерхівки, там могло бути понад 100 людей. Станом на ранок 15 січня, вже відомо про 20 загиблих та десятки поранених, серед них – діти.

Крім того, за даними Міненерго, Росія атакувала об’єкти генерації та електричні мережі країни. Були прильоти у Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Запорізькій, Вінницькій та Київській областях.

У більшості регіонів запровадили аварійні відключення ще до ударів. У Львівській та Харківській областях після "прильотів" почалися проблеми з електропостачанням.

Як повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, Росія протягом дня 14 січня здійснила близько 28 пусків крилатих ракет різного базування та 10 пусків керованих авіаційних ракет.

При цьому сили та засоби Повітряних Сил ЗСУ у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони знищили 18 крилатих ракет та 7 керованих авіаційних ракет.

Раніше ми розповідали, якою буде українська енергосистема після війни. Також ми повідомляли, що після чергового обстрілу РФ, у Молдові знову знайшли уламки ракети.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.