Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям вимикають світло через обстріли РФ – яка ситуація з електропостачанням в регіонах

Українцям обмежують подачу світла через ракетну атаку і у рамках превентивних заходів, щоби вберегти енергосистему від руйнувань

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Яка ситуація зі світлом в Україні

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Російські окупанти вдень, 14 січня розпочали нову масовану ракетну атаку проти України у 2023 році. Через це у деяких областях обмежили подачу світла. Зокрема, відсутня електроенергія у Херсоні та 35 населених пунктах області.

Про це повідомив керівник обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

За його словами, відключення світла — вимушені заходи, пов'язані з черговою ракетною атакою росіян. Щоб вберегти енергетичні об'єкти від можливого серйозного пошкодження, їх роботу варто призупинити.

Загалом електропостачання не отримують 98 462 абонента.

Яка ситуація зі світлом в інших областях України

У деяких областях світло вимкнули ще до загрози ракетного обстрілу. Зокрема, для збереження енергосистеми превентивні заходи ввели у Києві, Київській та Одеській областях. До того ж в Одесі тимчасово не курсуватиме увесь електротранспорт.

У Харкові, як повідомляє видання Суспільне, без електропостачання лишилася більша частина міста. Крім того, призупинив роботу метрополітен. Мер міста Ігор Терехов зазначив, що після закінчення повітряної тривоги всі комунальні та енергетичні служби Харкова почнуть роботу по відновленню світло-, тепло- та водопостачання міста.

Також голова Львівської ОВА Максим Козицький заявив, що росіяни вдарили по об'єкту критичної інфраструктури.

"Можливі перебої у постачанні світла та води", – попередив чиновник.

Крім того, за інформацією місцевих влад, аварійні відключення світла наразі застосовуються у таких містах:

  • Вінниця;
  • Житомир;
  • Черкаси.

Тим часом у Дніпрі від електроенергії повністю відключили один із районів. Мова йде про район, де розташований житловий будинок у який влучила російська ракета.

На Івано-Франківщині росіянами теж був обстріляний один із енергетичних об'єктів. Як повідомила начальник Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, після обстрілу на об'єкті виникла пожежа.

Раніше ми розповідали, чи загрожує ще Україні тотальний блекаут через ракетні обстріли. Також ми писали, що в Україні почався процес відновлення будинків, які постраждали внаслідок бойових дій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.