Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Волонтерка показала, що залишилося від її квартири у Дніпрі після ракетного удару (фото)

Росіяни 14 січня вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі, в якій перебувало понад 100 цивільних українців

Фото: Валентин Резніченко/Telegram, Ксенія Башибулар/Instagram. Колаж: Pro Гроші

З'явилися фото квартир у зруйнованій багатоповерхівці у Дніпрі

Фото: Валентин Резніченко/Telegram, Ксенія Башибулар/Instagram. Колаж: Pro Гроші

В Мережі з'явилися фото квартир після удару російської ракети по багатоповерхівці у Дніпрі. Знімки опублікувала волонтерка Ксенія Башибулар, обстріл окупантів зруйнував її житло.

Про це вона повідомила в Instagram.

На знімках видно, що удар суттєво зруйнував кухню та загальну кімнату в квартирі. Водночас, дві спальні вціліли. Волонтерка не розповіла, чи знаходилася під час "прильоту" у будинку. Однак, ймовірно, в квартирі залишалася її мама.

Дівчина опублікувала фото і підписала знімки короткою фразою "Як не вірити в бога?".

Удар по Дніпру

Під час масованої ракетної атаки 14 січня росіяни влучили по багатоповерхівці в Дніпрі. За даними місцевої влади, на момент "прильоту", в будинку могли перебувати від 100 до 200 людей.

За даними ДСНС, станом на ранок 15 січня, зі зруйнованої багатоповерхівки вдалося врятувати 38 людей, з них шестеро дітей. Під завалами знайшли мертвими 20 людей, з них одна дитина. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 73 людини, в тому числі 14 дітей.

Рятувальники продовжуть ліквідацію трьох незначних осередків тління в завалах. На місці встановлені чотири намети ДСНС та один намет від волонтерів. Жителі будинку можуть там зігрітися та отримати харчування.

Росія може знову вдарити ракетами

Після масованого обстрілу 14 січня зберігається загроза повторної атаки РФ. Речниця Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк пояснила, що окупанти використали тільки половину з підготовлених до удару "Калібрів" в Чорному морі.

Станом на ранок 15 січня, ракетоносії залишаються на бойовому чергуванні у Чорному морі, а значить можуть бути використані.

"Вчора ми бачили, що вони дійсно спорядили аж п'ять ракетоносіїв. Серед яких один підводний. І використовували ракети типу "Калібр" під час масованої атаки. Якщо вчора в Чорному морі перебував запас – 36 ракет, то близько половини вони використали під час атаки і залишаються на бойовому чергуванні ці ракетоносії...Треба розуміти, що вони ще можуть бути застосовані", – пояснила Гуменюк.

Раніше ми писали про наслідки ударів РФ 14 січня. Також ми розповідали, яка ситуація з електропостачанням після обстрілів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.