Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Споживання електроенергії знову зросло – де найгірша ситуація зі світлом 8 лютого

В деяких областях сьогодні планують провести виміри фактичного споживання електроенергії

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

У деяких регіонах є мережеві обмеження

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні споживання електроенергії зросло. Все через зниження температури. Водночас дещо підвищилося й виробництво електроенергії. Дефіцит потужності й досі зберігається, а найбільше – у вечірні години.

Про це пише Укренерго.

"Наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі. Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення", – йдеться у повідомленні.

В Одеській області й досі зберігаються мережеві обмеження після аварії на підстанції.

Яка ситуація в регіонах

Ліміти споживання не доводились до Запорізької, Донецької та Миколаївської областей. Там сьогодні планують провести виміри фактичного споживання.

Однак через пошкодження водогону внаслідок обстрілів РФ виміри у Миколаївській області наразі проводитись не будуть. Все через те, що пошкоджена критична інфраструктура є значним споживачем, і вона вплине на показники вимірів.

При цьому обмеження споживання в області наразі не застосовуватимуться.

"Перевищення лімітів призводить до створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тому для їх попередження застосовуються аварійні відключення", – йдеться у повідомленні.

В Одесі та прилеглих районах наразі застосовуються аварійні відключення.

В Україні може змінитися ситуація зі світлом

Раніше ми вже розповідали, що найближчими днями в нашій країні може зрости навантаження на енергетичну систему. Все через похолодання, яке охопить більшу частину регіонів. Саме тому населення може почати більше використовувати електроенергії.

Наприклад, в окремих областях синоптики прогнозують найближчими днями до 12 градусів морозу. Отже, погіршення погодних умов збільшить ризики виникнення аварій на енергооб'єктах.

Тому енергетики закликають українців економно споживати електрику та просять виконувати ряд дій, про які ви можете прочитати за посиланням.

У Києві деяким будинкам неможливо відключати світло

Також ми вже писали про те, що у Києві є 3% будинків, яким технічно неможливо відключати світло. Ці будинки підключені до ліній критичної інфраструктури, вони перебувають поза групами, тож відключити їх централізовано неможливо.

Загалом таких будинків у місті було близько 1 500. Детальніше про це читайте за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже писав про те, де можна попрацювати під час відключення світла. Також ми писали про кораблі-електростанції, та як вони допоможуть Україні подолати енергетичну кризу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.