Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям встановили нові ліміти на електроенергію: де не буде світла 7 лютого

Енергетики закликають українців економно споживати електрику найближчими днями

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В країні може зрости навантаження на систему

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні продовжують відключати світло. У більшості регіонів це відбувається за графіком, однак є області, які екстрено вимикають електроенергію. Все через ракетні удари, адже деякі підстанції й досі не змогли після них відновити роботу.

Про це пише ДТЕК.

Екстрені відключення очікуються 7 січня в Одеській області. Робочі й досі відновлюють підстанцію Укренерго після аварії, яка сталася 4 лютого. Значно краща ситуація в інших регіонах України. Є ліміти споживання електрики по всій країні. Наприклад:

  • у Києві можна використати 1 147 МВт (днем раніше було 1 152 МВт);
  • у Київській області встановлено ліміт 852 МВт (було 833 МВт);
  • у Дніпропетровській області – 1 707 МВт (було 1 422 МВт).

Завдяки таким лімітам українцям відключатимуть електроенергію за графіками та навіть можуть залишати ввімкненою в періоди "можливих відключень". Щоправда, через похолодання може збільшитись кількість аварійних відключень. Зниження температури може значно погіршувати ситуацію в окремих районах чи населених пунктах.

Який графік в інших регіонах

У Запорізькій області за графіком відключення триватимуть по 4 години з можливою невеликою затримкою на доїзд фахівців ПАТ "Запоріжжяобленерго", повідомили в компанії.

У Львівській області також діють погодинні графіки. Українці залишатимуться без світла по чотири години двічі на добу. Однак в регіоні є і "сірі зони". В них світло можуть відключати на чотири додаткові години.

На Житомирщині діє графік 6 на 6. Однак зверніть увагу, що після 6 годин зі світлом протягом наступних 6 годин настає період можливих вимкнень.

Черкаська область вночі може залишитися з електроенергією.

"У разі дотримання лімітів потужності та за умови економного споживання електроенергії періоди відключення можуть бути меншими протягом доби. У нічний час (орієнтовно з 00:00 до 06:00) відключень не планується", – заявили в обленерго.

В Україні може змінитися ситуація зі світлом

Раніше ми вже розповідали, що найближчими днями в нашій країні може зрости навантаження на енергетичну систему. Все через похолодання, яке охопить більшу частину регіонів. Саме тому населення може почати більше використовувати електроенергії найближчим часом.

Наприклад, в окремих областях синоптики прогнозують найближчими днями до 12 градусів морозу. Отже, погіршення погодних умов збільшить ризики виникнення аварій на енергооб'єктах.

Тому енергетики закликають українців економно споживати електрику та просять виконувати ряд дій, про які ви можете прочитати за посиланням.

Раніше ми розповідали, де можна попрацювати під час відключення світла. Також ми писали про кораблі-електростанції, та як вони допоможуть Україні подолати енергетичну кризу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.