Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росія почала цілитися на український газовидобуток – наслідки ранкових ракетних ударів

Росія продовжує атакувати ракетами та дронами об'єкти критичної інфраструктури України

Фото: Telegram/Zelenskiy. Колаж: Pro Гроші

Зранку, 17 листопада, тривога пролунала у всіх областях України

Фото: Telegram/Zelenskiy. Колаж: Pro Гроші

Зранку, 17 листопада, Росія знову почала застосовувати ракетні удари по об'єктах критичної інфраструктури України. Цього разу окупанти почали цілитися на український газовидобуток.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на Київському міжнародному економічному форумі.

"Наразі бомблять наш газовидобуток, бомблять наші підприємства у Дніпрі, наш "Південмаш"", – заявив Шмигаль.

Нагадаємо, зранку, 17 листопада, повітряна тривога пролунала в усіх областях України, окрім Криму.

Відомо вже про завдані удари по об'єктах інфраструктури в Одесі, Дніпрі та Ізюмі. Водночас в Київській, Черкаській та Полтавській областях спрацювало ППО.

Становище енергосистеми України після обстрілів

Російські обстріли енергетичної інфраструктури України 15 листопада були здійснені в момент пікових годин споживання електроенергії з розрахунком, що енергетикам буде важче впоратися з навантаженням.

"Ситуація серйозна, найсерйозніша за всю історію, але ми зберігаємо керованість системою. Ворог знову вразив українську енергомережу — під вогнем опинилися об’єкти по всій країні", – каже голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Наразі фахівці продовжують відновлювати вражені об'єкти, щоб забезпечити електропостачання. Головна задача Укренерго – зберегти керованість енергосистеми, саме тому застосовуються аварійні відключення світла.

"Якщо ми запроваджуємо відключення — значить система все ще керована. Таким чином ми захищаємо всіх від колапсу енергосистеми, на який сподівається ворог", – зазначив голова Укренерго.

Також він закликав українців набирати запаси води та заряджати всі необхідні гаджети й повербанки. Це дасть енергетикам час зробити свою роботу та залучати резервні схеми заживлення для підтримки балансу в енергомережах.

17 листопада продовжуються аварійні відключення на території України. Енергетики й надалі працюватимуть над ліквідацією наслідків, щоб якомога швидше відновити живлення, однак потрібно бути готовими до нових атак на енергетичну інфраструктуру.

Наразі найскладніша ситуація на Заході України, а також в центральному і північно-східних регіонах.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як обрати якісний повербанк для ноутбука. Також ми розповідали, як знайти місце, де можна попрацювати під час віялових відключень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.