Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Працювати без світла: як обрати повербанк для ноутбука

Розповідаємо, за якими критеріями та характеристиками обирати повербанк, щоб можна було заряджати свій ноутбук

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ноутбук може заряджатись за допомогою повербанку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Відключення світла в Україні також вплинуло на українців, які працюють дистанційно, тому що батареї більшості ноутбуків не тримають заряд більше чотирьох годин.

Сайт Pro Гроші розповідає, які ноутбуки можна заряджати за допомогою повербанків.

Це стосується не всіх ноутбуків

Під час вибору повербанку для заряджання ноутбука, потрібно звернути увагу на два головних моменти. Перший – потужність та ємність пристрою:

  • Сучасні ноутбуки здебільшого мають акумулятори на 10 000 mAh. Відповідно ємність повербанка не повинна бути нижчою за цей показник, а з урахуванням не 100%-ї ефективності заряджання краще вибрати повербанк зі ще більшою ємністю;
  • ноутбуки найчастіше потребують напруги 15-20 V, тому призначені для їхнього заряджання повербанки оснащуються розподільниками на 16-19 V. Сила струму повинна бути від 3 А.

Другий – вихідний роз'єм. В ноутбуках сучасного зразка передбачена зарядка від Type C, тому вихід такого стандарту має бути й у повербанку.

Однак є старі ноутбуки, які не мають порту Type C, тож щоб зарядити такий ноутбук від повербанка потрібен спеціальний перехідник Type C DC. При цьому потрібно враховувати тип роз'єму DC конкретної моделі ноутбука (наприклад, 7.9/5.5 мм або інші значення).

Як зробити повербанк для роутера

Для цього потрібен автомобільний акумулятор (підійде навіть старий), дроти, затискачі типу "крокодил" та штекери для роутера.

Автомобільний акумулятор видає 12 вольтів, цього достатньо для живлення роутера. Але спочатку треба переконатись, що він розрахований саме на цю напругу. Деякі моделі роутерів працюють від адаптерів на 9 вольтів, і вони не підійдуть для живлення від акумулятора.

Також потрібно переконатися, що споживач користується оптоволоконним з’єднанням. Підключення квартири по кручений парі не підходить. Зараз провайдери надають послугу GPON, яка працює, навіть якщо у вас немає світла. Потрібно дізнатися у свого оператора, чи вмикається генератор, коли немає електропостачання, і чи зникає інтернет.

Для підключення потрібно використати затискачі-крокодили. Наприклад, зняти їх зі зламаної електропомпи для авто. Далі до них слід прикрутили дроти та припаяли штекери. Вони для роутера і блоку GPON однакові і обійдуться по 15 грн за штуку. Також потрібно перевірити полярність мультиметром, щоб не помилитися з плюсом і мінусом.

Раніше ми розповідали, які хороші повербанки можна купити до 1 000 гривень. Також ми писали про 5 найпопулярніших повербанків в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.