Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Масована атака по Україні: на яку суму Росія випустила ракет

Вчора Російська Федерація здійснила один з наймасованіших обстрілів по території України

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Росія випустила по Україні понад 95 ракет

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

15 листопада Росія випустила по території України ракет на загальну вартість 700-900 мільйонів доларів. Це один із наймасованіших обстрілів з початку повномасштабної війни.

Такі підрахунки зробив Forbes Україна.

Росіяни запускали по Україні ракети Х-101 та Х-555 з літаків стратегічної авіації Ту- 95 і Ту-160. Як повідомив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат, основну масу ракет випустили з бомбардувальників з району Каспію та Ростовської області.

Решта ракет – "Калібр", які запускали з акваторії Чорного моря. Загалом тривога на території України тривала понад чотири години.

Чіткого розподілу за кількістю і типами ракет у Повітряних силах не повідомили. За розрахунками Forbes, вартість ракет, випущених під час атаки 15 жовтня – 700–900 млн доларів.

Для розрахунку вартості Forbes використовував такі оцінки:

  • вартість ракети Х-101 – 13 млн доларів;
  • "Калібр" – 6,5 млн доларів;
  • Х-555 – 4 млн доларів.

Попередній масований ракетний обстріл усієї території України росіяни влаштували 10 жовтня. Тоді війська РФ випустили 84 крилаті ракети та 24 безпілотники. Їхня середня загальна вартість, за підрахунками Forbes – 400–700 млн доларів.

Нагадаємо, 15 листопада Росія вчергове вдалася до масованої ракетної атаки по всій території України. Загалом країна-агресор випустила по Україні понад 90 ракет, 73 з яких збили сили ППО.

Водночас вибухи пролунали у центральній частині України, на Заході, Сході та у столиці. Внаслідок ударів цілі міста залишились без світла та опалення.

Розповідаємо детальніше про наслідки ракетних ударів Росії.

Відновлення електропостачання

В Україні станом на ранок середи, 16 листопада, більшість абонентів вже підключені до енергомережі, повідомив президент Володимир Зеленський.

"Після вчорашніх ракетних ударів на ранок мені доповіли, що більшість абонентів підключена. У різних регіонах усю ніч працювали наші енергетики, урядовці, ДСНС", – сказав Зеленський.

Він також подякував відповідним службам за оперативну роботу.

Також ми писали, що 16 листопада по всій Україні застосовуватимуться графіки погодинних відключень, а також додатково – аварійні відключення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.