Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Світла знов не буде? В Укренерго повідомили, що відбувається в енергосистемі країни

Розповідаємо, що відбувається в енергосистемі Україні після російських ракетних обстрілів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Після російських обстрілів в Україні продовжують діяти аварійні відключення світла

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Росія не залишає спроб позбавити українців електроенергії. У вівторок, 15 листопада, знову були завдані удари по критичній інфраструктурі України. Наразі ситуація в енергосистемі дуже серйозна.

Про це у своєму Facebook повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Що буде зі світлом

Російські обстріли енергетичної інфраструктури України 15 листопада були здійснені в момент пікових годин споживання електроенергії з розрахунком, що енергетикам буде важче впоратися з навантаженням.

"Ситуація серйозна, найсерйозніша за всю історію, але ми зберігаємо керованість системою. Ворог знову вразив українську енергомережу — під вогнем опинилися об’єкти по всій країні", – каже Кудрицький.

Наразі фахівці продовжують відновлювати вражені об'єкти, щоб забезпечити електропостачання. Головна задача Укренерго – зберегти керованість енергосистеми, саме тому застосовуються аварійні відключення світла.

"Якщо ми запроваджуємо відключення — значить система все ще керована. Таким чином ми захищаємо всіх від колапсу енергосистеми, на який сподівається ворог", – зазначив голова Укренерго.

Також він закликав українців набирати запаси води та заряджати всі необхідні гаджети і повербанки. Це дасть енергетикам час зробити свою роботу та задіювати резервні схеми заживлення для підтримки балансу в енергомережах.

16 листопада продовжуються аварійні відключення на території України. Енергетики й надалі працюватимуть над ліквідацією наслідків, щоб якомога швидше відновити живлення, однак потрібно бути готовими до нових атак на енергетичну інфраструктуру.

Після російських обстрілів найскладніша ситуація з електропостачанням спостерігалася в північних та центральних областях України.

Російські ракетні обстріли 15 листопада

Ввечері 15 листопада російські війська завдали ракетних ударів по низці українських міст – Києву, Львову, Харкову, Вінниці, Житомиру, Рівному, а також Хмельницькій та Волинській областях.

Внаслідок обстрілів постраждали об'єкти енергетичної інфраструктури. По всій території України були запроваджені аварійні відключення світла.

Раніше ми розповідали, чи вплине атака РФ на енергосистеми країн-сусідів. Також ми писали, які збитки несе країна-агресор внаслідок війни в Україні. Більше про відключення світла читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.