Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росія атакувала одну із ТЕС та влаштувала блекаут на ЗАЕС: що відомо

Росіяни завдали нової шкоди на території України, а тому деякі люди залишилися без світла та води

Фото: ДТЕК, pexels. Колаж: Pro Гроші

На місці працюють спеціалісти

Фото: ДТЕК, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні стався частковий блекаут на Запорізькій АЕС. Відбувся він 14 листопада через некомпетентність російських загарбників та працівників Росатома. Світла не було більше ніж годину. Також армія ворога атакувала одну з українських ТЕС.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Що відомо про ЗАЕС

За інформацією Енергоатома, відбулося знеструмлення на шостому енергоблоці ЗАЕС, в результаті чого запустились дизель-генератори й системи безпеки, які працювали 90 хвилин. У цей час окупаційне керівництво станції зʼясовувало, чому відбулося знеструмлення та вирішили, що робити з наслідками, до яких вони призвели.

Ці дані підтверджуються інформацією інспекторів МАГАТЕ, які перебувають на майданчику тимчасово окупованої атомної станції.

"Через цілковиту непрофесійність російських окупантів на Запорізькій АЕС постійно відбувається деградація основного обладнання та більшає небезпечних випадків його відмов. Водночас перебування ворога на найбільшому атомному обʼєкті Європи загрожує ядерній та радіаційній безпеці", – йдеться у повідомленні.

Важливо памʼятати, що від початку окупації Запорізької АЕС росіянами там сталося 7 повних блекаутів. Це загрожує всьому континенту, адже окупанти не несуть відповідальності за ядерну та радіаційну безпеку станції.

Що відомо про ТЕС

ДТЕК повідомляє, що російські терористи знову атакували теплоелектростанцію ДТЕК у прифронтовому регіоні. Через обстріли окупантів на ТЕС серйозно пошкоджено обладнання, але жертв немає. Без світла та води залишився один з населених пунктів поруч зі станцією.

Одразу ж після припинення обстрілів енергетики почали ліквідовувати їх наслідків. Спеціалістам вдалося вночі оперативно відновити енергопостачання. Однак наразі люди ще без води.

Коли чекати нових масованих обстрілів

Ми вже писали раніше, що Росія поступово відновить масовані авіаудари по містах України та спробує атакувати критичні об'єкти інфраструктури у той момент, коли відбудеться похолодання.

Зазначається, що насправді немає якоїсь конкретної позначки, бо будь-яка мінусова температура вже підвищує ризики обстрілів з боку Росії.

Кому в Україні точно не вимикатимуть світло

Якщо віялові відключення світла все доведеться запроваджувати, то електроенергію деяким категоріям споживачів не вимикатимуть. Так, обмеження навряд чи торкнуться підприємств, які використовують імпортну електроенергію.

Тож до цих споживачів восени чи взимку не застосовуватимуть обмежувальні заходи у вигляді відключення електроенергії. Але за певної умови, а саме – підприємствам не можна перевищувати визначені обсяги імпорту.

Якщо ви хочете знайти ще більше інформації на цю тему, то вам варто перейти в наш матеріал за посиланням.

Раніше ми вже писали, чи варто очікувати повного блекауту. Також ми розповідали, яку функцію в Дії планують запустити напередодні холодів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.