Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

РФ продовжує знищувати Україну: який відсоток вітрової енергетики ми втратили

Основна частина "зеленої" енергетики розташовувалась на півдні, а тому втрати чималі

Колаж: Pro Гроші

Армія ворога бʼє по енергетичній інфраструктурі

Колаж: Pro Гроші

Через вторгнення Росії в Україну 90% вітрової та близько 40-50% сонячної енергетики було знищено. Найбільша її частина знаходилася саме на півдні країни.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв’ю каналу "Ми – Україна".

Через те, що основна частина "зеленої" енергетики розташовувалась на півдні, її втрати наразі є найбільшими.

"Ми мали стратегію, яка передбачала, що у 2030 році частка "зеленої" енергетики в України становитиме мінімум 25%. Вважаю, що після нашої перемоги, з урахуванням тих руйнацій, завданих Росією, ми, можливо, її переглянемо та збільшимо відсоток", – сказав міністр.

Нова хвиля біженців з України

В ЄС розглядають сценарій того, що через удари по енергетичній інфраструктурі багато українців можуть залишитися без світла та тепла. Це може спровокувати нову хвилю міграції в Європу.

Президент України Володимир Зеленський також зауважував, що терор Росії проти українських енергооб'єктів спрямований на те, щоб створити Україні якнайбільше проблем з електрикою та теплом цієї осені та взимку, і щоб більше українців поїхало в країни Європи.

Нагадаємо, раніше в КМДА заявили, що мережу централізованого опалення Києва можуть вивести з ладу ракетними ударами або беспілотниками. Столична влада наголошує, що навіть якщо перебоїв з постачанням газу не буде, відсутність тепла може стати результатом намагання ворога пошкодити чи повністю знищити інфраструктурні об'єкти в Україні.

Раніше ми пояснювали, чому українці не знаходять графіки з датами й адресами. Також ми писали про те, що придбати на випадок відключення газу, світла чи води.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.