Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зима вже близько: що придбати на випадок відключення газу, світла чи води

За останні два тижні збільшився попит на товари, необхідні на випадок енергетичної кризи

Колаж: Pro Гроші

Розповідаємо, чим потрібно запастися

Колаж: Pro Гроші

Армія РФ продовжує бити по критичній інфраструктурі України. Саме через це деякі області залишаються без світла. Українці вже готуються до важкої зими та холодного опалювального сезону, а тому заздалегідь почали шукати все необхідне.

Що вам може знадобитися у разі відключення електро-, водо-, тепло- чи газопостачання, пише Rozetka.

Електрика

Якщо у вас вимкнуть електрику, то без павербанка точно не обійтися. Його середня ціна від 500 до 2000 грн. Для більш тривалого забезпечення електроенергією придбайте генератори, які коштують від 10 000 до 25 000 грн.

У світлу пору доби зарядити гаджети можна за допомогою сонячних зарядних пристроїв. Їхня ціна коливається від 3000 до 4000 грн. Підтримувати роботу гаджетів певний час можна завдяки сонячним панелям, які коштують від 1000 до 13 000 грн.

Опалення

Якщо у вас також зникло опалення, то в цьому вам допоможуть конвектори, які коштують від 2000 до 3000 грн, а також обігрівачі різних видів:

  • інфрачервоні (600 – 700 грн);
  • керамічні (2000 – 4000 грн);
  • масляні (3000 – 4000 грн).

Газ

Якщо зник газ, то готувати та підігрівати їжу можна завдяки туристичним мініплитам. За них ви віддасте від 500 до 1400 грн. Працюють такі прилади від газових балонів.

Вода

Щоб пережити перебої з водопостачанням, то треба завчасно підготуватися. Для цього купіть заздалегідь кілька пляшок або бутлів води. Це вам обійдеться до 100 гривень.

"За останні два тижні ми спостерігаємо різке збільшення попиту на товари, необхідні на випадок енергетичної кризи. А ще українці вже готуються до холодної зими з потенційними відключеннями опалення та електрики. Про це свідчить збільшення попиту на буржуйки на 76% у порівнянні з попередніми місяцями", — говорить директор з маркетингу Rozetka Євген Образок.

Раніше ми розповідали, яка нова функція з'явилась для перевірки графіку відключень електроенергії. Також ми писали, чому споживання електрики необхідно скоротити саме в пікові години навантаження.

Більше про відключення світла читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.