Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Віялові відключення світла – чому українці не знаходять графік з датами й адресами

Графік аварійних відключень – це не перелік конкретних періодів часу та дати у стандартному розумінні

Фото: Погляд. Колаж: Pro Гроші

Українці скаржаться на відсутність переліків дат, часу та місця відключення світла

Фото: Погляд. Колаж: Pro Гроші

Ракетні обстріли України, які завдають російські окупанти, змушують цілодобово ремонтувати енергетичну інфраструктуру. Для зменшення навантажень на певні лінії електропередачі необхідно реалізувати віялові відключення світла.

Чому немає відкритих публікацій конкретного часу обмежень і зазначених вулиць, розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Він зауважив, що останнім часом отримує чимало запитань від громадян стосовно графіків віялових відключень. Люди цікавляться, чому немає відкритих джерел з опублікованими даними стосовно часу та місця аварійного відключення. І дійсно, громадяни лише чують попередження про формування графіку, але не можуть зрозуміти, де його знайти, щоб перевірити, чи включили їхню адреса у графік.

Як зазначив Дмитро Лунін, українці неправильно розуміють значення графіку аварійних відключень. Адже це не є стандартний нашому розумінні список дат, міст, районів чи будинків. Це перелік ліній електропередач із зазначеною потужністю кожної з них.

Тобто, коли виникає необхідність зменшити обсяг навантаження на конкретній лінії, тоді її тимчасово вимикають. Не існує списку будинків, районів чи конкретних населених пунктів, де будуть обмежувати постачання світла.

Наслідки ракетних обстрілів 22 жовтня

Дмитро Лунін нагадав, що віялові відключення – не примха уряду, а вимушена необхідність, адже російські окупанти, які воюють лише проти мирного населення, продовжують бити по енергетичній та іншій критичній інфраструктурі України. Через це потрібно цілодобово ремонтувати мережу, аби люди не залишилися без світла взагалі.

Кожен з нас може тримати енергетичний фронт та допомагати енергетикам виконувати їхню роботу ефективно. Варто мінімально використовувати прилади та побутову техніку, що тягнуть багато електрики, зменшувати навантаження у пікові часи.

22 жовтня Росія знову направила в сторону України велику кількість ракет і дронів. Через влучення в енергомережі, у деяких регіонах пропало світло, зокрема, в Хмельницькій та Волинській областях. У Луцьку також повідомляли про проблеми з електропостачанням. Згодом вдалося відновити систему, але місцева влада попередила про аварійні відключення в Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Полтавській областях.

Українці можуть не турбуватися про довгу відсутність електрики. Обіцяють, що стабілізаційні відключення триватимуть не довше чотирьох годин, проте частота обмеження може повторюватися.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що киян попередили про відсутність опалення у квартирах. Також ми повідомляли, що українці скаржаться, що газ почав горіти червоним полумʼям.

Більше про віялові відключення в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.