Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

РФ продовжує бити по Україні: який відсоток енергетичної інфраструктури ми втратили

Росія хоче зруйнувати з'єднання України з енергосистемою Європи, адже ми активно експортували електроенергію сусіднім країнам

Колаж: Pro Гроші

Енергетична інфраструктура України зазнала сильних пошкоджень

Колаж: Pro Гроші

Російська армія продовжує завдавати масованих ракетних ударів по території України. Через це майже половина енергосистеми пошкоджена та виведена з ладу. Все через те, що росіяни хочуть зруйнувати з'єднання нашої країни з енергосистемою Європи.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з прем'єр-міністром Великої Британії у Києві 19 листопада.

Що відомо

Президент повідомив, що країна-агресор пошкодила вже 50% всієї енергетичної інфраструктури.

"Цей російський терор не просто чергове знущання ворога з українців, але й прояв дуже цинічної російської антиєвропейської, антилюдської політики", – запевняє Володимир Зеленський.

Україна активно експортувала електроенергію сусіднім європейським країнам. Саме тому Росія хоче зруйнувати з'єднання України з енергосистемою Європи. Кожен удар по українській енергетиці ставить під загрозу безпеку всього континенту.

Стан енергосистеми України після ракетних обстрілів

Російські обстріли енергетичної інфраструктури України 15 листопада були здійснені в момент пікових годин споживання електроенергії з розрахунком, що енергетикам буде важче впоратися з навантаженням.

"Ситуація серйозна, найсерйозніша за всю історію, але ми зберігаємо керованість системою. Ворог знову вразив українську енергомережу — під вогнем опинилися об’єкти по всій країні", – каже голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Наразі фахівці продовжують відновлювати вражені об'єкти, щоб забезпечити електропостачання. Головна задача Укренерго – зберегти керованість енергосистеми, саме тому застосовуються аварійні відключення світла.

"Якщо ми запроваджуємо відключення — значить система все ще керована. Таким чином ми захищаємо всіх від колапсу енергосистеми, на який сподівається ворог", – зазначив голова Укренерго.

Також він закликав українців набирати запаси води та заряджати всі необхідні гаджети й повербанки. Це дасть енергетикам час зробити свою роботу та залучати резервні схеми заживлення для підтримки балансу в енергомережах.

17 листопада продовжуються аварійні відключення на території України. Енергетики й надалі працюватимуть над ліквідацією наслідків, щоб якомога швидше відновити живлення, однак потрібно бути готовими до нових атак на енергетичну інфраструктуру.

Наразі найскладніша ситуація на Заході України, а також в центральному і північно-східних регіонах.

Раніше сайт Pro Гроші писав, про наслідки ракетних обстрілів зранку, 17 листопада. Також ми розповідали, як знайти місце, де можна попрацювати під час відключення світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.