Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

По Україні відключають електроенергію: де немає світла через масований обстріл

Росіяни здійснили чергову масовану ракетну атаку на Україну, через обстріли в багатьох областях вже відключили світло

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Під час атаки 16 грудня підтверджені влучання в критичну і цивільну інфраструктуру

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Ранок п'ятниці, 16 грудня, вкотре розпочався для України масованою ракетною атакою з боку Російської Федерації. Після 8:00 уранці повітряна тривога була оголошена у всіх областях країни. У більшості регіонів повідомлялося про роботу ППО. Незабаром стало відомо і про влучання у критичну та цивільну інфраструктуру держави.

Через черговий ворожий обстріл у багатьох областях зникла електроенергія. Деякі міста перейшли на аварійні режими роботи. Pro Гроші розповідає про наслідки російських терористичних дій уранці 16 грудня.

Де вже немає світла

Аварійні відключення електроенергії застосували вже у таких областях:

  • Миколаївська;
  • Сумська;
  • Житомирська;
  • Черкаська;
  • Кіровоградська;
  • Рівненська;
  • Київська;
  • Полтавська;
  • Дніпропетровська.

Зокрема, відомо, що через постійні обстріли світло зникає і в Харкові. У Києві є проблеми з водопостачанням, також повністю знеструмлена Полтава. У Кременчуці немає світла та опалення. Насосні станції знеструмлені й на Кіровоградщині, через що у жителів також немає води.

Про аварійний режим роботи міста повідомили також жителів Борисполя на Київщині. Там критична інфраструктура працюватиме на генераторах, а воду подаватимуть у визначені години по два рази на день.

Проблеми є і з залізницею

У пресслужбі Укрзалізниці повідомили, що через влучання ворожих ракет у критичну інфраструктуру низка залізничних дільниць у Харківський, Кіровоградській, Донецькій та Дніпропетровській областях знеструмлена.

"Наразі пасажирські електропоїзди у цих регіонах прямуватимуть під резервними тепловозами. Зберігайте спокій, слідкуйте за оновленнями інформації на офіційних каналах Укрзалізниці та вокзалах", – ідеться в повідомленні.

Посадку і висадку пасажирів здійснюють через підземні переходи.

По містах зупиняється електротранспорт і метро

Київський метрополітен зупинив рух по всіх гілках, станом на 10:20 станції працюють як укриття. У місті застосували екстрені відключення світла. Крім того, мер Києва Віталій Кличко закликав містян підготувати запаси питної та технічної води.

"У зв'язку з пошкодженнями енергоінфраструктури в усіх районах столиці є перебої з водопостачанням. Фахівці працюють, щоб стабілізувати систему", – повідомив Кличко.

Зупинилось метро і весь електротранспорт і в Дніпрі. Станом на 10:00 там не було живлення на підстанціях транспорту. Харків також повністю знеструмлений, метро працює лише як укриття.

Атака триває понад 2 години

Станом на 10:35 по Україні тривають відключення електроенергії. Стало відомо, що повністю знеструмлено місто Черкаси. Мер Анатолій Бондаренко зазначив, що панікувати не потрібно, всі служби вже працюють. Повністю знеструмлена Кіровоградщина.

Через "прильоти" в енергооб'єкти аварійні відключення електроенергії запроваджуються по всій Україні. Про це, зокрема, повідомив Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу Президента.

Власне міністр енергетики України Герман Галущенко підтвердив влучання в об'єкти критичної інфраструктури на сході та півдні країни.

Раніше ми вже розповідали, як працюватиме транспорт під час блекауту, а також разом з експерткою пояснювали, що буде з банками у разі блекауту і що українцям робити з грошима.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.