Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Масована ракетна атака 16 грудня – наслідки ударів по Україні

Оперативно інформуємо про наслідки ворожого ракетного обстрілу у п'ятницю, 16 грудня

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

По всій країні оголошено повітряну тривогу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ранок 16 грудня розпочався з чергового ракетного обстрілу з боку Російської Федерації. Масована атака відбувалась на усі області України, відбій тривоги було оголошено лише через понад чотири години.

Сайт Pro Гроші оперативно інформує про наслідки ударів.

За словами речника Повітряних сил Юрія Ігната, станом на 11 годину Росія випустила по Україні понад 60 ракет, скільки збили — невідомо.

Прильоти

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що ворог атакував об'єкт критичної інфраструктури у місті 10-ма ракетами, є влучання, тож можуть бути проблеми зі світлом. Попередньо — без постраждалих. Також у місті зупинилося метро.

Міський голова столиці Віталій Кличко зазначив, що сталися вибухи у Деснянському та Дніпровському районах, всі служби вже прямують на місця. Пізніше стало відомо про вибух у Голосіївському районі.

Крім цього, приліт зафіксовано у Кривому Розі (Дніпропетровська область), терористи влучили у житловий будинок, під завалами рятувальники шукають людей, а Запоріжжя ворог атакував аж 15 разів.

У Броварах уламки збитої ракети впали на житлові будинки та припарковану машину, про жертви поки не повідомлялося.

Відключення світла

Наразі відбуваються превентивні відключення через загрозу атак по об'єктах енергетичної інфраструктури у Житомирській та Сумській областях.

Людей попереджають, що зникнення в їх домівках світла може бути пов'язане не з ракетним ударом, це робиться з ціллю запобігти руйнівним наслідкам.

Речник АТ "Харківобленерго" повідомив, що Харків повністю залишився без світла, також спостерігаються проблеми зі зв'язком.

Через влучання також повністю знеструмлені Полтава та Херсон, а в Кременчуці, крім світла, немає ще й опалення.

Дуже складна ситуація у Борисполі, місто переходить на аварійний режим роботи. Критична інфраструктура працюватиме на генераторах. Вода подаватиметься по графіку з 6:00 до 9:00, 18:00 до 21:00.

Аварійні відключення застосовуються у Миколаєві, призупинено роботу частини котелень ОКП "Миколаївоблтеплоенерго", не працює електротранспорт.

Столиця переходить на екстрені відключення, тому у всіх районах спостерігаються проблеми з водопостачанням.

"Фахівці працюють, щоб стабілізувати систему. Про всяк випадок підготуйте запас питної та технічної води", — написав Кличко.

Повністю без світла залишились Кіровоградська область та місто Черкаси. Міська влада просить усіх зробити запас води на всяк випадок.

Жертви

На жаль, внаслідок влучання ракети у житловий будинок у Кривому Розі загинуло двоє людей. Також відомо про щонайменше шістьох поранених, серед яких троє дітей. Рятувальники продовжують розбирати завали.

Будинок, у який влучила російська ракета
Будинок, у який влучила російська ракета
Фото: ДСНС

У Києві відомо про одного постраждалого, йому надали медичну допомогу на місці, без госпіталізації.

Робота ППО

Наразі повідомляється про вибухи, які є наслідками роботи ППО, у таких областях:

  • Київська;
  • Житомирська;
  • Харківська;
  • Миколаївська;
  • Дніпропетровська;
  • Кіровоградська;
  • Запорізька;
  • Полтавська;
  • Вінницька;
  • Тернопільська;
  • місто Київ.

Проблема з транспортом

В Укрзалізниці повідомили, що через пошкодження енергетичної інфраструктури низка залізничних дільниць у Харківський, Кіровоградській, Донецькій та Дніпропетровській областях знеструмлена.

Пасажирські електропоїзди на цих ділянках рухатимуться за допомогою резервних тепловозів.

У Києві повністю зупинилося метро, наразі підземка працює виключно як укриття, у Дніпрі, окрім метрополітену, зупинився весь електротранспорт.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що міністр енергетики Герман Галущенко підтвердив влучання по енергооб'єктах і розповідав, що робити, коли немає води.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.