Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Галущенко підтвердив влучання по енергооб'єктах – якими будуть наслідки

Під час масованої ракетної атаки 16 грудня російські ракети влучили в об'єкти критичної інфраструктури, відключення світла застосували по всій Україні

Фото: ДСНС, Facebook/Герман Галущенко. Колаж: Pro Гроші

Росіяни знову атакували всю Україну

Фото: ДСНС, Facebook/Герман Галущенко. Колаж: Pro Гроші

Вранці у п'ятницю, 16 грудня, Російська Федерація здійснила нову масовану ракетну атаку по Україні. Унаслідок обстрілів постраждало багато міст, відомо про влучання у приватні будинки та про постраждалих і загиблих. Крім цього, росіяни поцілили й по критичній інфраструктурі.

Це підтвердив міністр енергетики України Герман Галущенко. Pro Гроші розповідає про наслідки цих влучань.

Пошкодження є в кількох регіонах

16 грудня відбулась чергова хвиля російських обстрілів енергетичної інфраструктури. Галущенко повідомив, що станом на 10:00 уже підтверджено, що пошкоджені кілька енергооб'єктів України: на сході та на півдні країни.

"Обстріли продовжуються. Можливо падіння обсягів генерації. Відбуватимуться аварійні відключення світла. Як тільки це буде можливо – енергетики відновлюватимуть енергопостачання", – повідомив міністр.

Через "прильоти" в енергооб'єкти аварійні відключення електроенергії застосовуються по всій Україні. Про це, зокрема, повідомив Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу Президента.

"Просимо з розумінням ставитися до відключень електроенергії та тимчасових перепадів подачі водо/теплопостачання. ДСНС, електрики та всі служби працюють на місцях влучень",написав Тимошенко.

У багатьох містах вже відсутні світло, вода і тепло. У Києві, Дніпрі й Харкові не працює електротранспорт, зокрема метро доступне для жителів лише як укриття.

Частина шляхів Укрзалізниці повністю знеструмлена

Раніше ми вже повідомляли, що через ворожу атаку низка залізничних дільниць у Харківський, Кіровоградській, Донецькій та Дніпропетровській областях знеструмлена. За повідомленням Укрзалізниці, вже 17 поїздів прямують із затримками на понад 30 хвилин.

"Наразі пасажирські електропоїзди у цих регіонах прямуватимуть під резервними тепловозами. Зберігайте спокій, слідкуйте за оновленнями інформації на офіційних каналах Укрзалізниці та вокзалах", – написали у пресслужбі компанії.

Раніше редакція Pro Гроші розповідала про те, як працюватиме транспорт під час блекауту, а також разом з експерткою ми пояснювали, що буде з банками у разі блекауту і що українцям робити з грошима.

А більше про наслідки ворожих ракетних атак читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.