Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Що буде з банками у разі блекауту і що українцям робити з грошима – відповідаємо на головні питання

Через руйнування критичної інфраструктури росіянами виникли проблеми зі світлом, які спричинили проблеми в інших сферах, зокрема і банківській

Фото: Уніан, пресслужба ПриватБанку. Колаж: Pro Гроші

Частина відділень банків без світла не працює, але є спеціальні чергові відділення

Фото: Уніан, пресслужба ПриватБанку. Колаж: Pro Гроші

Критична інфраструктура України залишається ціллю російських терористів. Масштабні ракетні атаки та удари дронів не занурили країну у повний блекаут, і енергосистема поступово відновлюється. Але очевидно проблеми є, і шкода, якої завдав ворог, величезна. Тому ніхто не виключає ризики, що ситуація може погіршитись. У цьому контексті постає питання, як працюватиме банківська система, і чи не завмре все разом із повним блекаутом.

На ці питання редакції Pro Гроші відповіла Олена Коробкова, голова ради Незалежної асоціації банків України. Розповідаємо, які проблеми можуть виникнути в банків у разі повного блекауту, і як можна до цього підготуватися.

Додаткові витрати банків і питання готівки


Найбільші відключення світла по всій Україні сталися після масованого обстрілу 23 листопада. Повним блекаутом це не назвати, адже це була системна аварія. Та попри те, що цілковитого знеструмлення країни не було, проблеми виникли в роботі багатьох установ. Це певним чином могли відчути й ті, хто зверталися до банків. Але колапсу в банківській системі не сталося, і попри тимчасову недоступність певних послуг, загалом система працювала і показала, що готова навіть до повного довгострокового блекауту.

Навіть у найкритичніший момент інформаційні системи Нацбанку продовжували працювати, як і система електронних платежів. Ми здійснювали платежі клієнтів, обслуговували картки, проводили безготівкові розрахунки. Також ми забезпечили доступ громадян до їхніх коштів, зокрема через працюючі банкомати та каси банківських відділень.
Олена Коробкова

Олена Коробкова

Виконавча директорка Незалежної асоціації банків України

Власне на той момент, попри велике знеструмлення, по Україні працювали понад 1,5 тисячі банківських відділень і понад 3,8 тисячі банкоматів. Проте якщо дивитися на показники 14 системно важливих банків держави, то у період, коли були найбільші проблеми з електрикою, вони працювали краще.

Наприклад, в одному з найбільших банків на вечір 23 листопада працювали близько 45% відділень з усієї мережі. Це, за словами Коробкової, значний показник і дає підстави для впевненості, що банки готуються і не зупинять роботу у разі блекауту.

Основна проблема – це додаткові витрати, з якими стикнуться банки. Генератори, логістика, пальне, організація роботи чергових відділень, забезпечення додатковим персоналом, готівкою тощо – усе це коштує немалих грошей, котрі мають заплатити банки, аби люди мали повноцінний доступ до банківських послуг, – пояснила Коробкова.

Якщо ж говорити про те, як сильно відчують клієнти банків блекаут, то експертка запевняє, що загалом з готівкою проблем не має бути. Генераторів по Україні більшає, крім того, гроші можна знімати у касах багатьох торгових точок.

Проблеми зі зв'язком банки вирішують завдяки терміналам Starlink. Їх, зокрема, разом з генераторами ставлять у чергових відділеннях. Також банки намагаються перенести всі важливі дані на хмарні сервіси.

Найбільші банки ще з весни почали підготовку до можливих перебоїв зі світлом та зв'язком через атаки росіян. Наприклад, ПриватБанк у квітні завершив міграцію даних у "хмару". Такі ж технології використовують Ощадбанк, Райффайзен Банк та monobank. І по таких технологіях вдарити ракетою неможливо. Інформація, дані, гроші людей – захищені, – наголосила Коробкова.

6 грудня НБУ оголосив про новий проєкт Power Banking. Його суть у тому, що створюється база чергових відділень у різних банках, куди під час тривалої відсутності електропостачання зможуть приходити люди та отримувати усі потрібні послуги.

"Чергові відділення забезпечуються усім необхідним обладнанням та каналами зв'язку для безперервної роботи за відсутності електрики, а також додатковим персоналом, касовою технікою, банкоматами, готівкою", – пояснюють в Нацбанку.

Крім того, банки запроваджують так званий банкоматний національний роумінг. Це така програма, коли є єдині розширені ліміти та скасовані додаткові комісії на зняття готівки незалежно від того, клієнт якого банку знімає гроші в банкоматі. Коробкова каже, що цей проєкт вже частково реалізовано, і фінустанови працюють над ним далі.

Що робити людям


Підготовка з боку банків до проблемних ситуацій з електроенергією триває. Однак багатьох із нас все одно застала відсутність готівки чи інтернет-зв'язку, через що не можна було здійснити певні фінансові операції.

У зв'язку з цим Коробкова каже, що після росіян наш великий ворог – це паніка, і що б не сталося з електроенергією, панікувати не можна.

За дев'ять місяців війни усі вже зрозуміли, що наша банківська система феноменально стабільна й до усього готова. По наших технологіях не можна вдарити ракетами, чергових відділень для нормально доступу до фінансових послуг буде достатньо. Наголошу, навіть якщо у вашому регіоні зовсім не буде світла – будуть працювати чергові відділення на генераторах. Ви зможете отримати необхідні послуги і онлайн, і офлайн, – зазначила фахівчиня.

Так, без грошей, якщо не буде світла, ми не залишимось. Розраховуватись безготівково за основні товари можна і далі, бо магазини, аптеки, заправки, пошти також дбають про резервні джерела живлення. Хоча і готівка не завадить, і про неї треба подбати завчасно.

Раніше разом з фінансовою експерткою Вірою Фостяк ми пояснювали, що тільки-но з'являється можливість зняти гроші через банкомат, через касу магазину чи будь-яким іншим способом, не гребуйте скористатися можливістю.

Загалом під час війни, коли в нас є певний запас грошей, то місячний обсяг того запасу має бути в готівці на руках. Може статися непередбачувана ситуація з переїздом чи іншими нагальними витратами, які неможливо буде оплатити безготівково. Решту заощаджень можна тримати на картці.

Якщо ж є проблеми з онлайн-банкінгом і певні операції здійснити неможливо, то це проблема зв'язку, а не системи. Щойно телефон "піймає" інтернет-мережу, все запрацює. Читайте у нашому матеріалі більше про те, як користуватись грошима, коли немає світла.

Крім того, ми розповідали, що загрожує українській економіці найближчим часом і що треба зробити зі своїми грошима перед Новим роком.

А більше про відключення світла читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.