Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Плани ворога відомі: українців попередили на що сподіваються росіяни взимку

Росія продовжує свою загарбницьку війну проти України і майбутньої зими, як і того року, на громадян чекають серйозні випробування

Фото: УНІАН

Українців попередили про важку зиму через війну з Росією

Фото: УНІАН

Збройні сили Росії продовжують накопичувати озброєння для майбутніх атак по Україні. Головне завдання ворога на зиму – якомога більше нашкодити енергосистемі.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов.

Він впевнений, що удари розпочнуться зі зниженням температурних показників, тому зима як для громадян, так і для ППО не буде легкою.

"Ворог останнім часом зменшив кількість обстрілів критичної інфраструктури, саме енергетичного сектору. Тепер накопичує, аби завдати нам шкоди, коли буде зимова температура", – пояснив Данілов.

Посадовець запевняє, що держава робить усе можливе для якісного захисту енергетичних компаній. Свою зону відповідальності мають й енергокомпанії.

"Це питання неодноразово розглядали на Ставці верховного головнокомандувача. Є відповідне рішення РНБО. Я можу сказати, що ми це обов’язково пройдемо", – підкреслив він.

Енергетичний терор з боку Росії

Окупанти хоч і знизили інтенсивність ракетних та дронових обстрілів, однак періодично все ж намагаються бити по критичній інфраструктурі України. Так, 30 жовтня ворогові вдалося пошкодити одну з теплоелектростанцій ДТЕК у прифронтовому регіоні.

Через серйозні проблеми з обладнанням споживачі в одному з населених пунктів поблизу об’єкту залишилися без електропостачання. На щастя, обійшлося без людських жертв.

Як захищатимуть енергетику взимку

Майже увесь 2023 рік Україна активно працювала над тим, аби захистити найважливіші об'єкти від ворога. Так, наприклад, невеликі підстанції спеціалісти захистили бетонними блоками, а також габіонами з камінням чи піском. Це допоможе захистити обладнання від уламків ракет чи дронів. Водночас деяка інфраструктура, яка може працювати без вентиляції, взагалі опинилася під землею.

Європейські партнери зберігають певну частину запасних елементів, які знадобляться нашій країні для ремонту підстанцій та трансформаторів. Також Україна тепер володіє значно більшою кількістю систем ППО.

Раніше ми писали, що думають у Євросоюзі про готовність української енергосистеми до зими. Також ми розповідали, коли в Україні запрацюють графіки відключень світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.