Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Енергетичний терор Росії триває: окупанти вдарили по теплоелектростанції

Через атаку росіян обладнання на об’єкті зазнало серйозних пошкоджень, але постраждалих серед людей немає

Фото: Unsplash

Енергетики планують повернути світло в домівки українців

Фото: Unsplash

30 жовтня у вечірній час Росія атакувала одну з теплоелектростанцій ДТЕК, розташовану в прифронтовому регіоні. Відомо, що внаслідок удару пошкодилося обладнання, але ремонтна бригада активно взялася за усунення проблем.

Про це повідомила пресслужба ДТЕК в Telegram.

Область розташування станції невідома, але вона розміщується недалеко від зони активних бойових дій. Тож не дивно, що стала ціллю для російських окупантів, які вкотре вдалися до енергетичного терору України.

Через серйозні проблеми з обладнанням споживачі в одному з населених пунктів поблизу об’єкту залишилися без електропостачання. На щастя, обстріл не призвів до появи жертв чи постраждалих серед населення.

"Одразу після припинення обстрілів енергетики ДТЕК розпочали активну роботу з усунення наслідків. Зараз вони докладають усіх зусиль для якнайшвидшого відновлення енергопостачання у домівках українців", – додали у компанії.

Нагадаємо, 30 жовтня фахівці ДТЕК завершили планові ремонтні роботи на 20 енергоблоках теплоелектростанцій. Завдяки цьому вдалося домогтися покращеної надійності української енергосистеми. До всього, черговий енергоблок ТЕС ввели в режим повної функціональності, це вже п’яте подібне досягнення у жовтні.

Як ДТЕК готується до зими та потенційних обстрілів

Раніше ми розповідали, що компанія почала ретельну підготовку до можливих атак росіян на об’єкти енергетичної інфраструктури. Маючи негативний минулорічний досвід, ДТЕК інвестувала 1,3 млрд гривень у створення запасу обладнання, яке допоможе відновити систему в разі точкових пошкоджень.

За уточненням генерального директори компанії Максима Тімченка, було придбано 200 потужних генераторів, які стануть у пригоді теплоелектростанціям і шахтам ДТЕК, забезпечивши об’єкти резервними джерелами живлення.

На думку фахівця, наразі енергетична система України виробляє менше потужностей, ніж станом на 2022 рік. Цим негативним показникам посприяли масовані ракетні обстріли минулого осінньо-зимового періоду. Тож не виключено, що прийдешня зима буде важчою, оскільки ризик перебоїв зі світлом залишається навіть без "допомоги" російських ракет.

Попри це Україна навчилася багатьом речам, які дадуть можливість протистояти терору Росії. І навіть за умови настання блекауту вже розробили рішення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що імпорт електроенергії під питанням і розповідав, чи зможе Україна без нього пройти опалювальний сезон. Також ми повідомляли, що два енергоблоки ТЕС і ТЕЦ вивели в аварійний ремонт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.