Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не тільки обстріли РФ. В Укренерго пояснили, що ускладнює відновлення електропостачання

В багатьох регіонах проблеми зі світлом зберігаються, адже енергетики не мають можливості провести ремонт

Колаж: Pro Гроші

В Укренерго назвали області із найтяжчою ситуацією зі світлом

Колаж: Pro Гроші

Ситуація з електропостачанням в Україні ускладнилася на фоні погіршення погодних умов. Зранку 8 грудня в кількох областях перевищили ліміти споживання й застосували режим аварійних відключень.

Про це повідомили у пресслужбі Укренерго.

Так, станом на 11:00, через пошкодження внаслідок ракетних ударів електростанцій та високовольтної мережі, в системі зберігається значний дефіцит електроенергії.

"Ситуацію ускладнюють погодні умови: в багатьох регіонах на заході країни мороз, дощ зі снігом та сильні пориви вітру спричиняють обмерзання проводів та їх пошкодження", – пояснили в Укренерго.

Наразі найскладніша ситуація зберігається в східному регіоні. Там ввечері 7 грудня окупанти знову обстріляли кілька районів.

"Там, де дозволяє ситуація, проводиться обстеження стану електромереж. Після отримання допуску від військових будуть розпочаті ремонтні роботи", – пояснили енергетики.

Водночас цілодобово тривають аварійно-відновлювальні роботи в Київській та Одеській областях. В Одесі триває процес заживлення побутових споживачів за резервними схемами.

Для того, щоб отримати точну інформацію по окремому регіону, потрібно стежити за повідомленнями на сайтах обленерго.

Де відключень світла найбільше

Президент України Володимир Зеленський попередив, що відновити 100% енергосистеми, до того стану, якою вона була до початку російського енерготерору, зараз неможливо. На це потрібен час. Саме тому в більшості міст і районів зберігаються графіки відключень

Він зазначив, що найбільше відключень електрики відбувається в:

  • Києві;
  • Київській області;
  • Львівській області;
  • Житомирській області;
  • Хмельницькій області;
  • Полтавській області;
  • Вінницькій області;
  • Закарпатській області.

Коли українцям повернуть планові графіки відключень світла

За словами голови правління Укренерго Володимира Кудрицького, Україні необхідно кілька днів, щоб відновити інфраструктуру після чергових обстрілів з боку Росії. Тоді для українців знову запровадять планові відключення світла, замість аварійних.

"Думаю, що нам ще 2-3 дні буде на це потрібно. Якщо не буде нових обстрілів, то на цьому тижні ми маємо вийти на планові графіки", – пояснив Кудрицький.

Наразі Україна поділена обленерго та військово-цивільними адміністраціями на три черги, які отримують електроенергію послідовно.

Раніше ми писали про те, що СБУ перевірить "справедливість" графіків відключень світла. Також ми розповідали, який штраф можна заплатити, якщо залишити українців без світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.