Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зеленський про стан енергосистеми: кому найбільше вимикають світло

Попри те, що в Україні збільшуються обсяги електроенергії, відновити повністю енергосистему наразі неможливо

Фото: Telegram/Zelenskiy. Колаж: Pro Гроші

Росія завдала вже вісім масованих ракетних атак по об'єктах енергетичної інфраструктури

Фото: Telegram/Zelenskiy. Колаж: Pro Гроші

В Україні з кожним днем збільшується генерація та постачання електрики. Але відновити енергосистему на 100% наразі неможливо.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні.

"Відновити 100% енергосистеми, якою вона була до початку російського енерготерору, зараз неможливо. Потрібен час. Саме тому в більшості міст і районів зберігаються графіки відключень", — сказав Зеленський.

У яких областях ситуація найскладніша

Зеленський зазначив, що найбільше відключень електрики відбувається в:

  • Києві;
  • Київській області;
  • Львівській області;
  • Житомирській області;
  • Хмельницькій області;
  • Полтавській області;
  • Вінницькій області;
  • Закарпатській області.

Чому навчився весь світ у Зеленського та українців

Американський журнал Time визнав персонами року президента України Володимира Зеленського та Дух України.

Журналіст, який писав матеріал, зазначив, що ніколи до цього вибір персони року не був таким очевидним.

У виданні написали, що український президент надихнув увесь світ. Його рішення не тікати з Києва, а залишитися та збирати підтримку всього світу стало доленосним. Його інформаційна кампанія змінила геополітичний порядок.

Дух України був втілений незліченною кількістю людей всередині країни та за її межами. У матеріалі згадали Євгенія Клопотенка, який забезпечував безплатними обідами біженців у перші дні війни, шеф-кухаря Хосе Андреса, який заснував World Central Kitchen, хірурга Девіда Нотта, який приїздив до України вчити місцевих лікарів лікувати тяжкопоранених, парамедикиню Юлію Паєвську, яка лікувала поранених в Маріуполі і яку забрали в полон росіяни, журналістів, які весь цей час не дозволяли світові забути про Україну.

Зеленський був зосереджений на тому, щоб іноземці не спускали очей з України. Колишній шоумен розуміє, що увага – найцінніша валюта у світі. Йому вдалося зробити так, щоб Україна перебувала весь час у центрі уваги завдяки ретельно продуманому образу, своїй різкості, прямолінійності та іноді саркастичності.

В епоху глобалізації та цифрових технологій президент України провів успішну інформаційну кампанію. Настільки успішну, що політичні лідери та інфлюенсери були змушені звернути увагу на Україну та зайняти певну позицію.

Ця історія про те, що доленосні події на світовій арені формуються талантами, пріоритетами, страхами та недоліками окремих людей.

Time підсумовує, що Володимир Зеленський довів, що мужність може бути такою ж заразною, як і страх. Він спонукав людей і нації об'єднатися на захист свободи, демократії та світу. За це Зеленській і Дух України стали персонами 2022 року.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як обрати портативну електростанцію та чи врятує вона від блекауту. Також ми розповідали, як відключення світла впливає на ціни на продукти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.