Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мороз до -17 градусів. В Укренерго пояснили, де найтяжча ситуація зі світлом

Росія повторно атакувала кілька об'єктів енергетичної інфраструктури 6 грудня

Колаж: Pro Гроші

Частина областей без світла після обстрлів РФ

Колаж: Pro Гроші

Після чергових обстрілів РФ частина областей України залишилася без світла при морозі -17 градусів.

Про це повідомили в Укренерго.

6 грудня окупанти повторно обстріляли кілька об’єктів енергетичної інфраструктури.

"Зберігається складна ситуація на сході країни – ворог вчора ввечері повторно обстріляв одразу кілька об’єктів енергетичної інфраструктури, в той час, як температура в цьому регіоні досягла позначки -17С. Наразі тривають цілодобові аварійно-ремонті роботи", – зазначили в Укренерго.

Крім того, 7 грудня продовжується поетапне відновлення енергосистеми після ракетної атаки 5 грудня. На атомних станціях триває процес завантаження блоків, які відключались через пошкодження електромереж, до планових показників.

Зокрема, ремонтні бригади працюють над ліквідацією наслідків ракетної атаки в Київській та Одеській областях, налагоджують електропостачання регіонів за резервними схемами.

"В енергосистемі все ще зберігається суттєвий дефіцит, всім обленерго доведено ліміти споживання електроенергії. На жаль, вже є регіони, де перевищено ліміти споживання, тому застосовано режим аварійних відключень", – пояснили енергетики.

Для отримання точної інформації по окремій області потрібно стежити за повідомленнями операторів обленерго.

При цьому в Укренерго пояснюють, що ліміти на споживання електроенергії будуть змінюватися, залежно від того, як буде відновлюватися її виробництво.

Коли відновлять планові відключення світла

Голова правління Укренерго Володимир Кудрицький заявив, що Україні необхідно кілька днів, щоб відновити інфраструктуру після чергових обстрілів з Росії. Після цього наша країна зможе повернутися до планових відключень світла.

Наразі в енергосистемі існує дефіцит потужностей через ракетні обстріли. Саме тому країна поки не може повернутись до планових відключень електроенергії.

Україна зараз поділена обленерго та військово-цивільними адміністраціями на три черги, які отримують електроенергію послідовно.

На сьогодні енергетики роблять усе можливе, аби відновити систему до такого стану, щоб можна було повернутись до планових відключень, а не застосовувати аварійні, як це відбувається зараз.

"Думаю, що нам ще 2-3 дні буде на це потрібно. Якщо не буде нових обстрілів, то на цьому тижні ми маємо вийти на планові графіки", – пояснив Кудрицький.

Раніше ми писали про те, що у Yasno спрогнозували, коли припиняться проблеми з електроенергією. Також українцям розповіли, скільки часу потрібно на ремонт усієї енергосистеми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.