Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Намагалися виправдатись війною: який штраф можна заплатити, якщо залишити українців без світла

Розповідаємо, за що в Україні під час війни штрафують енергетиків

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

За що оштрафували українських енергетиків

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

В Україні на енергетичну компанію ПрАТ "ДТЕК Київські регіональні електромережі" оштрафували на 170 тис. гривень. Таке покарання компанії призначили за те, що енергетики протермінували послуги щодо підключення споживачів до електромереж.

Постанову про штраф на засіданні у вівторок, 6 грудня, погодили члени комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики.

У документах НКРЕКП зазначається, що компанію неодноразово попереджали про необхідність усунення недоліків у роботі і виконання умов договорів з клієнтами. Однак у "ДТЕК Київські регіональні електромережі" проігнорували вимоги комісії.

Натомість у компанії зазначали, що один із договорів порушили.через повномасштабний напад Росії, а тако нестача у компанії необхідних матеріалів для приєднання споживача.

У підсумку, компанію оштрафували на 170 тис. гривень за несвоєчасне заживлення клієнтів.

Перевірки обленерго

У ранкові та вечірні пікові години представники Державної інспекції енергетичного нагляду України перевірятимуть місцеві обленерго щодо коректності застосування графіків відключення світла.

Крім того, перевірятимуть також технічний стан елементів обладнання системної протиаварійної автоматики.

Що зі світлом в Україні зараз

Станом на 7 грудня 90% споживачів, які опинилися без світла через чергову атаку росіян, вже під'єднані до мережі енергосистеми. Найскладнішою ситуація залишається на Київщині, Харківщині, Одещині та Херсонщині.

Втім, за словами директора Центру досліджень енергетики Олександра Харченка, Україні вдалося уникнути серйозних проблем в енергосистемі й зберегти її цілісну роботу.

"Певні сценарії роботи енергосистеми були відпрацьовані. Як результат — масштабних, національного розміру проблем у нас не виникло, система стабільно працювала", – розповів він.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, як українцям перевірити нарахування субсидій онлайн. Також ми писали, чим дивують роботодавці у нових вакансіях на ринку праці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.