Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Можна не сидіти без світла? Куди звертитися, якщо електрики немає понад чотири години

Українцям пояснили, що відсутність електропостачання іноді може бути не пов'язаною із обстрілами РФ

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці мають право дізнаватися, чому немає світла

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У разі тривалого відключення електроенергії кияни можуть звернутися до ДТЕК Київські електромережі, щоб розібратися в ситуації.

Про це повідомив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко в Facebook.

Однак він попередив, що відповідь, можливо, доведеться чекати.

"Якщо у вас за останню добу не було хоча б 4 години зі світлом, напишіть у ДТЕК Київські електромережі, колеги допоможуть вам розібратися, в чому проблема на вашу адресу. Відповідь можуть дати не відразу, бо потрібен час розібратися, що сталося саме у вас", – зазначив Коваленко.

Чому світла немає дуже довго

Причиною тривалої відсутності електроенергії може бути не тільки ракетна атака росіян. Серед причин можуть бути також і відмова автоматики.

"Зараз є значна кількість будинків, де телемеханіка не спрацьовує через велику кількість відключень/включень. Аварійним бригадам колег доводиться виїжджати та підключати такі будинки вручну. А це триває багато часу", – пояснив він.

Тож киянам радять під час відключень світла вимикати всі електроприлади із мережі, щоб при підключенні не створювати значних стрибків навантаження.

Яка ситуація зі світлом в Києві

В Києві, станом на ранок 27 листопада, практично повністю відновлено електроживлення, вода, тепло, зв'язок. В КМВА зазначили, що ремонтні роботи в системі електромереж перебувають на завершальній стадії.

"Станом на ранок більшість мешканців міста не лише із світлом, але й без аварійних та навіть стабілізаційних відключень. Все завдяки відновленому, стабільному електропостачанню та низькому споживанню абонентами електроенергії", – зазначили в КМВА.

В масштабі столиці водопостачання, теплопостачання, зв'язок – все працює в штатному режимі. Протягом дня ймовірні лише локальні аварійні ситуації.

Згодом в КМВА уточнили, що станом на 10:30 збільшилося навантаження на систему електропостачання. Тому в Києві діють відключення електроенергії.

Коли чекати планових відключень світла

Наразі в Україні аварійні відключення електроенергії. Все через постійні обстріли російською армією важливих обʼєктів. Однак до планових графіків відключення електрики наша країна повернеться орієнтовно на початку наступного тижня, тобто з 28 листопада.

В країні повинні повернути графіки, які діяли до обстрілів 23 листопада.

Раніше Зеленський розповів, що в Україні може побільшати відключень світла. Також ми писали, де українцям можна безпечно перечекати блекаут.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.