Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україна знову повернеться до планових відключень світла: коли це станеться

Спеціалісти намагаються зробити все, аби країна поступово вийшла на планові графіки обмежень, які діяли до останнього обстрілу

Колаж: Pro Гроші

Більшість областей України залишилися без світла

Колаж: Pro Гроші

Наразі в Україні аварійні відключення електроенергії. Все через постійні обстріли російською армією важливих обʼєктів. Однак до планових графіків відключення електрики наша країна повернеться орієнтовно на початку наступного тижня.

Про це гендиректор ДТЕК Мережі Олександр Фоменко повідомив в ефірі телемарафону.

"Хочу відзначити, що генерація продовжує нарощувати потужності, тому велика ймовірність, що ліміти будуть збільшуватися. Поступово ми вийдемо на планові графіки обмежень, які діяли до останнього обстрілу. Орієнтовно десь у понеділок", – зазначив він.

Чи варто виїжджати з країни

Раніше ми писали, що 19 листопада в інтерв'ю BBC News генеральний директор ДТЕК "Київські електромережі" Максим Тимченко висловив пораду мешканцям покинути територію України на зиму, щоб не потерпати від відсутності електрики та опалення. Це також мало б допомогти зменшити навантаження на мережу.

Але заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко поспішив спростувати заяву Тимченка. Він зауважив, що нагальної потреби виїжджати немає, оскільки в державі не буде повного блекауту. "Не буде в нас такого загального, сподіваємося, блекауту по всій країні. Так, можливі відключення, так, вони можливі не лише на годину або дві", – уточнив чиновник.

За його словами, енергетики щоденно працюють над ремонтами пошкоджених об'єктів, а влада розробила ефективні заходи для допомоги громадянам в екстрених випадках. До прикладу, будуть розгорнуті мобільні пункти обігріву, якщо зникне опалення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Зеленський повідомив, де ситуація з електрикою надскладна. Також ми повідомляли, що у Зеленського відреагували на заяви про блекаут в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.