Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Графіків знову не буде? Яка ситуація зі світлом в Києві

Ремонтні роботи для відновлення електропостачання вже на завершальній стадії

Колаж: Pro Гроші

В Києві стабілізували електропостачання

Колаж: Pro Гроші

В Києві, станом на ранок 27 листопада, практично повністю відновлено електроживлення, вода, тепло, зв'язок.

Про це повідомили у пресслужбі КМВА.

Там зазначили, що ремонтні роботи в системі електромереж перебувають на завершальній стадії.

"Станом на ранок більшість мешканців міста не лише із світлом, але й без аварійних та навіть стабілізаційних відключень. Все завдяки відновленому, стабільному електропостачанню та низькому споживанню абонентами електроенергії", – зазначили в КМВА.

В масштабі столиці водопостачання, теплопостачання, зв'язок – все працює в штатному режимі. Протягом дня ймовірні лише локальні аварійні ситуації.

Обстріл Києва

23 листопада під час повітряної тривоги у Києві пролунали потужні вибухи. О 14:12 Кличко підтвердив, що це – "прильоти" по об'єкту інфраструктури.

О 14:23 мер повідомив про нові вибухи у різних районах столиці. На місце відправили медиків.

Кличко повідомив, що троє людей загинули внаслідок ракетного обстрілу столиці. Серед них – 17-річна дівчина.

Постраждали 11 жителів столиці. 10 із них госпіталізували в медзаклади міста. Одному потерпілому медики надали допомогу на місці.

Після обстрілів 23 листопада Україну повністю огорнула темрява – багато поїздів Укрзалізниці зупинилися, у містах зникли, крім світла, ще й теплопостачання та вода. Всі АЕС в Україні зупинилися. Частково відновити електропостачання вдалося лише через 13 годин. А запустити АЕС змогли більше ніж через добу.

Коли Україна повернеться до планових відключень світла

Наразі в Україні аварійні відключення електроенергії. Все через постійні обстріли російською армією важливих обʼєктів. Однак до планових графіків відключення електрики наша країна повернеться орієнтовно на початку наступного тижня, тобто з 28 листопада.

Гендиректор ДТЕК Мережі Олександр Фоменко анонсував, що в країні повернуть графіки, які діяли до обстрілів 23 листопада.

"Хочу відзначити, що генерація продовжує нарощувати потужності, тому велика ймовірність, що ліміти будуть збільшуватися. Поступово ми вийдемо на планові графіки обмежень, які діяли до останнього обстрілу. Орієнтовно десь у понеділок", – зазначив він.

Раніше ми писали про те, коли чекати нові блекаути в Україні. Також ми розповідали, куди йти українцям, щоб зарядити гаджети і зловити інтернет під час блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.