Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відключень світла може побільшати: Зеленський розповів, як цього уникнути

Українська енергосистема відновлюється після обстрілів, але можливостей генерувати енергію все ще замало

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Відключення світла

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

В Україні поступово відновлюють електропостачання споживачів після масованого обстрілу 23 листопада. Попри це, 27 числа у нашій країні можуть почастішати відключення світла, якщо українці будуть збільшувати використання електроенергії.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час свого вечірнього звернення у суботу, 26 листопада.

Глава держави пояснив, що відключення світла напряму залежать від обсягів використання електроенергії споживачами.

"Це ще раз свідчить про те, як важливо зараз берегти енергію та споживати її раціонально", – зазначив Зеленський.

За його словами, енергосистема України продовжує набирати обертів після відновлення і є вже більше можливостей генерувати та постачати електрику — водночас, цих можливостей все ще недостатньо для стабільного електропостачання в усіх будинках українців.

"У 14 областях і в Києві все ще діють обмеження для більш ніж 100 тис. абонентів у кожному з регіонів", — додав президент.

Нові правила відключень для Києва

ДТЕК обіцяє киянам зменшити тривалість відсутності світла — не більше 5 годин. Ці правила діятимуть поки не знизиться дефіцит генерації електроенергії та ситуація в енергосистемі не стабілізується.

"Ми розуміємо, що тривала відсутність світла ускладнює життя мешканців Києва. Тому з 26 листопада ДТЕК Київські електромережі буде почергово вмикати світло всім мешканцям таким чином, щоб перерва в електропостачанні для кожного клієнта складала не більше 5 годин", – йдеться у повідомленні ДТЕК.

Коли в Україні повернуться до планових відключень світла

Це може статися орієнтовно на початку наступного тижня. За словами гендиректора ДТЕК Мережі Олександра Фоменка, українська генерація наразі продовжує нарощувати втрачені через ворожі обстріли потужності.

"Поступово ми вийдемо на планові графіки обмежень, які діяли до останнього обстрілу. Орієнтовно десь у понеділок", – розповів він.

Раніше сайт Pro Гроші писав, де українцям можна безпечно перечекати блекаут. Також ми розповідали, де можна підзарядити гаджети і знайти мобільний зв'язок під час масового відключення світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.