Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кияни будуть без світла – зʼявилася нова функція для перевірки графіку відключень

YASNO попереджає, що графік відключень світла змінюється, а тому постійно слідкуйте за оновленнями

Колаж: Pro Гроші

Вас сповістять, коли мине загроза

Колаж: Pro Гроші

Жителі столиці можуть перевірити, коли в їхньому будинку вимкнуть світло. Адже станом на сьогодні, 20 жовтня, енергетична тривога в Києві досить активна.

Про це пише YASNO.

Перевірити черговість та орієнтовний час відключень за своєю адресою можна за посиланням. Коли загроза мине, то на сайті вас про це сповістять.

"Статус по можливим відключенням швидко змінюється. Ми постійно тримаємо зв’язок з колегами, які впроваджують графіки, щоб надавати вам актуальну інформацію. Будь ласка, слідкуйте за оновленнями", – йдеться у повідомленні.

Що робити, коли зникне світло

Важливо бути готовим завчасно до перебоїв світла і зберігати спокій. Відключення електроенергії в осінньо-зимовий період фактично призведе до того, що у багатоквартирних будинках не працюватиме опалення, зникне гаряча та холодна вода.

Приватному сектору у такому випадку пощастило трохи більше, адже можна придбати генератор. Він дозволить розв'язувати питання електроенергії в приміщенні.

Генератор на 40-квартирний під'їзд майже неможливо купити. Його вартість близько 700 тисяч гривень. При цьому він споживає близько 4,5 літра дизпалива на годину.

Якщо ж відключення електроенергії лише тимчасове, то варто запастися водою, туристичними примусами (газові пальники та лампи), батарейками та павербанками, теплим одягом, ковдрами та взуттям.

Раніше ми писали про те, як дізнатися графік віялових відключень. Також ми розповідали, що буде з тарифами з 1 листопада.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.