Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кілька міст України знеструмилися: ворог вдарив неподалік АЕС

Ворожий обстріл призвів до знеструмлення тисячі споживачів у кількох населених пунктах регіону

Фото: Unsplash

Обстріл окупантів призвів до знеструмлення споживачів

Фото: Unsplash

Російські окупанти знову нанесли удар по території України вночі 25 жовтня. Вибухи сталися у Хмельницькій області та пошкодили лінії електропередачі. Це призвело до знеструмлення великої кількості споживачів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Зазначається, що удар стався неподалік Хмельницької атомної електростанції. Вибух не пошкодив обладнання, але зачепив будівлі адміністративно-побутового та лабораторно-побутового корпусів. Також шкоди нанесли лініям електропередачі, тож два міста регіону залишилися без світла.

"Через пошкодження знеструмлено 1 860 споживачів у містах Славута та Нетішин Хмельницької області. Відновлювальні роботи розпочнуться, як тільки енергетиків допустять на місце пошкодження", – йдеться у повідомлення Міненерго.

В деяких областях України станом на 25 жовтня також зафіксували часткові знеструмлення. Технологічні порушення, які сталися минулої доби, призвели до тимчасового вимкнення світла у Кіровоградській області. Також деякі українці залишилися без електропостачання у Чернігівській та Київській областях.

Не лише енергетичний терор окупантів є причиною відключення. Цього тижня кілька регіонів зустрілися з несприятливими погодними умовами. Зокрема на Хмельниччині внаслідок негоди знеструмлено 6 600 споживачів, на Львівщині – понад 11 000.

Енергетиків ДТЕК перевели у посилений режим на Київщині та Одещині, адже за прогнозами синоптиків цілий день вируватиме дощ і шквальний вітер. Тож це необхідно для оперативного реагування на негативні наслідки погодних умов і ліквідації поломок.

Обстріли енергосистеми стають частішими

Раніше ми повідомляли, що російські окупанти останнім часом знову почали обстрілювати енергетичну систему України. Так, днями ворог завдав чергового удару по теплоелектростанції. У ДТЕК не розкрили регіон розташування об’єкту критичної інфраструктури. Але повідомили, що обладнання на станції отримало серйозні пошкодження. На щастя, люди не постраждали.

Фахівці одразу приступили до ліквідації наслідків обстрілу та відновлення ефективної роботи ТЕС. Про аварійне відключення світла та знеструмлення споживачів не йшлося.

Джерел поставки електроенергії більшає

Також ми писали, що Укренерго уклав першу угоду з румунським оператором Transelectrica. Це означає, що в України з’явилося більше можливостей постачати електроенергію з-за кордону. Раніше компанія намагалася проводити аукціони з продажу доступу до міждержавного перетину між:

  • Угорщиною;
  • Словаччиною;
  • Польщею.

Новий аукціон щодо доступу до міждержавних ліній для експортерів та імпортерів електроенергії між Україною та Румунією відбудеться 2 листопада. Вже з наступного дня за результатами дійства очікують перші поставки. Як уточнив голова Укренерго Володимир Кудрицький, підписана угода означає для нашої держави початок переходу на єдині європейські правила.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що енергетична криза вже близько та розповідали, чи варто українцям готуватися до важкої зими. Також ми повідомляли, що два енергоблоки ТЕС і ТЕЦ вивели в аварійний ремонт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.