Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Дефіцит енергії вже на порозі? Два енергоблоки ТЕС і ТЕЦ вивели в аварійний ремонт

В Укренерго розповіли про проблеми, які виникли на станціях, та попередили про ситуацію зі споживанням

Фото: Unsplash

В Україні вивели на аварійний ремонт кілька енергоблоків

Фото: Unsplash

В Україні з’явилася необхідність вивести на аварійний ремонт один енергоблок на тепловій електростанції та один – на теплоелектроцентралі. Але ситуація не передбачає виникнення дефіциту виробництва і потенційних обмежень для споживачів.

Про це розповіла пресслужба Укренерго.

Компанія не уточнила, де саме виникли проблеми. Але зауважила, що підстав для вимкнень, запровадження графіків або інших обмежень немає. Ліміти також не застосовують у жодному населеному пункті. Це можуть спровокувати лише ракетні обстріли російських окупантів.

"Два блоки – один на тепловій електростанції та один на теплоелектроцентралі виведені в аварійний ремонт. Попри це, електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів", – йдеться в повідомленні.

В Укренерго додали, що відсутність світла може бути спричинена іншими факторами. Їх потрібно шукати в:

  • особистому кабінеті споживача;
  • на сайті обленерго.

Загалом 23 жовтня українці споживали на 4,4% менше електроенергії у період вечірнього максимуму, ніж у попередній робочий день. Тож вироблення обсягів достатньо для покриття потреб усіх громадян України.

Нагадаймо, 22 жовтня Росія вчинила обстріл теплоелектростанції у східному регіоні. Це призвело до знеструмлення через пошкодження обладнання. Побутові та промислові споживачі залишилися без світла, але станом на вівторок станція функціонує і забезпечує ресурсом користувачів.

Коли чекати графіків відключень

Раніше ми розповідали, що у компанії звернулися до українців щодо розповсюдження по соціальним мережам, сайтам і паблікам інформації щодо регулярних відключень електроенергії вже "від завтра". Ці фейки періодично пишуть деякі недобросовісні засоби масової інформації, публікують канали в Telegram, чим наводять паніку на людей.

Укренерго просить захищатися від брехні всіма можливими способами, не піддаватися на маніпуляції та відверте російське ІПСО. Адже правда лише одна:

"Наразі українська енергосистема має достатньо енергії, щоб забезпечити потреби всіх споживачів. Якщо не буде обстрілів – Укренерго зараз не бачить передумов для дефіциту та відключень".

Автори подібних постів і новин мають на меті досягнення лише двох цілей:

  • залякати та розхитати населення;
  • заробити на переглядах Telegram-каналу.

Іншими словами, варто завжди перевіряти відомості, отримані через Інтернет, в офіційних джерелах. Графіки вимкнень – це крайнє рішення у разі масованих ракетних атак і значного пошкодження енергосистеми. За останні місяці з’являлося стільки повідомлень про запровадження актуальних графіків, що це перетворилося на несмішний жарт, який лише дратує інтернет-читачів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що енергетичний терор набирає обертів і розповідав, чому без світла частково залишилася ще одна область. Також ми повідомляли, як довго заживлюватимуть критичну інфраструктуру взимку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.