Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Енергетичний терор набирає обертів: без світла частково залишилася ще одна область

Російські окупанти 23 жовтня обстріляли лінії електропередач в Херсонській області

Фото: Pixabay

Росіяни обстріляли лінії електропередач на Херсонщині

Фото: Pixabay

Російські військові продовжують атакувати критичну інфраструктуру України. Так, 23 жовтня під ворожий обстріл потрапила Херсонська область. Окупанти поцілили в лінії електропередач.

Про це повідомив керівник Херсонської ОВА Олександр Прокудін в Telegram-каналі.

За його словами, внаслідок обстрілу без світла залишилися чотири населених пункти.

"Окупанти знову вдарили по Херсонщині. Поцілили по лініях електропередач. Без світла залишилися Берислав, Новоберислав, Шляхове, Томарине. Енергетики вже працюють і усувають пошкодження", — йдеться у повідомленні.

Ворог обстріляв українську ТЕС

Увечері 22 жовтня російські загарбники обстріляли теплоелектростанцію в Україні. Про це стало відомо вже на наступний день, 23 жовтня, від енергокомпанії ДТЕК.

Місце атаки залишається невідомим. На жаль, обладнання підприємства зазнало серйозних пошкоджень, але в результаті обстрілу, на щастя, ніхто не постраждав.

Працівники станції одразу почали ліквідовувати наслідки чергового терору критичної інфраструктури з боку окупантів. Було зазначено, що ДТЕК співпрацює з Укренерго для забезпечення стабільного енергопостачання.

Як ДТЕК підготувалася до можливих атак Росії

Україна готується до опалювального сезону, жителі деяких регіонів вже отримали тепло в будинках. До зими готується й ДТЕК. Компанія інвестувала 1,3 млрд гривень у запас обладнання, яке допоможе захистити інфраструктуру від можливих ворожих атак. Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко підкреслив важливість цих заходів на Київському міжнародному економічному форумі.

Він також повідомив, що компанія придбала понад 200 генераторів для резервного живлення теплоелектростанцій і шахт. Всі ці кроки спрямовані на забезпечення стабільного енергопостачання та захист від можливих загроз.

Раніше ми повідомляли, що внаслідок ворожого обстрілу п'ять областей України залишилися без енергопостачання. Також ми писали, як швидко вдасться енергетикам під'єднати критичну інфраструктуру до мережі у разі виникнення блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.