Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Херсон повністю знеструмлений – росіяни обстріляли критичну інфраструктуру

Окупанти завдають сильних ударів по місту та критичній інфраструктурі

Фото: Oleksandr Prokopenko, ДСНС, Херсонська ОВА. Колаж: Pro Гроші

Фото: Oleksandr Prokopenko, ДСНС, Херсонська ОВА. Колаж: Pro Гроші

Протягом четверга, 15 грудня, російські окупанти активно обстрілюють Херсон. Внаслідок обстрілів місто повністю залишилося без електропостачання.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

"Триває сильний обстріл об'єкта критичної інфраструктури у Корабельному районі міста", – зазначив Янушевич.

За його словами, енергетики почнуть відновлювати електромережі за першої можливості.

Нагадаємо, що наприкінці листопада херсонцям впеше почали подавати електропостачання після тривалої окупації. Уже 11 грудня 90% жителів міста та прилеглих населених пунктів були зі світлом.

Наслідки обстрілів напередодні

Уранці 14 грудня Росія масовано атакувала Київ іранськими дронами-камікадзе.

Начальник КМВА Сергій Попко зазначив, що Київ зазнав дві хвилі атаки ворожих дронів. Сили ППО та війська РЕБ збили усі 13 дронів-камікадзе, які запустила Росія.

Згодом Київська міська військова адміністрація підтвердила, що уламки від іранського дрона "Шахед-136" пошкодили адмінбудівлю та чотири житлові будівлі в Шевченківському районі.

Також заступник заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що пошкодження зазнав приватний будинок у місті Вишневе.

Як масовані ракетні обстріли впливають на економіку України

Директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський повідомив, що через масовані ракетні обстріли з боку Росії українські підприємства вимушені скорочувати виробництво, а українці ризикують втратити частину доходів і навіть свої робочі місця, через невідпрацьовані робочі години.

За його словами, через дії агресора проблеми мають не тільки великі промислові підприємства, які виходять із ситуації шляхом введення нічних змін, а й малий/середній бізнес.

Вишлінський зазначає, що далеко не всі підприємці можуть дозволити собі купити та стабільно використовувати генератори на своїх фірмах.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що окупанти у 2023 році планують вивести з обігу гривню на окупованих територіях Херсонської області. Також ми розповідали, що ускладнює роботу з відновлення електропостачання.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.