Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Будуть нові проблеми? Українцям пояснили, чим ще небезпечні російські обстріли

Українці ризикують втратити зарплати і навіть роботу через ракетний терор Росії

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Як ракетні обстріли впливають на економіку

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Через масовані ракетні обстріли з боку Росії українські підприємства вимушені скорочувати виробництво, а українці ризикують втратити частину доходів і навіть свої робочі місця, через невідпрацьовані робочі години.

Про це під час телемарафону розповів директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський.

За його словами, через дії агресора проблеми мають не тільки великі промислові підприємства, які виходять із ситуації шляхом введення нічних змін, а й малий/середній бізнес.

Вишлінський зазначає, що далеко не всі підприємці можуть дозволити собі купити та стабільно використовувати генератори на своїх фірмах.

"Тому слід очікувати зменшення кількості робочих місць. Або знизиться оплата праці, тому що невідпрацьовані години оплачувати не будуть", – розповів Гліб Вишлінський.

Кому легше знайти роботу під час війни

Український бізнес продовжує адаптуватись до нових військових умов. Деякі підприємці навіть шукають нових співробітників, хоча багато роботодавців досі не відновили вакансії на ринку праці. Проте компанії, які продовжили набір нових співробітників, шукають спеціалістів.

Так, високий попит ринку праці є на менеджерів із продажу товарів та послуг. Також компанії шукають фахівців із просування товарів та послуг. Ще роботодавці потребують спеціалістів, які відповідають за стратегічний розвиток бізнесу.

Також у Держцентрі зайнятості раніше зазначали, що найбільш високооплачувані в Україні професії нині — менеджер із тендерних продажів. Друге місце займають медіабайєри (фахівці, які просувають та розміщують рекламну продукцію). Також високий рівень заробітку мають лікарі-стоматологи.

Раніше сайт Pro Гроші вирішив на власному досвіді перевірити, як працюють київські Пункти Незламності. Також ми писали, як вибрати генератор на випадок відключень електрики.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.