Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Окупанти вигадали новий "сюрприз": до чого готуватися жителям Херсонщини

Розповідаємо, які зміни можуть відбутися у Херсонській області вже незабаром

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

На окупованій Херсонщині вводять в обіг рублі

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Російські окупанти заявили, що у Херсонській області, частина якої наразі не перебуває під контролем офіційного Києва, виведуть з обігу українську гривню. Це має статися 1 січня 2023 року, а наразі населення області вже може обмінювати готівкові українські гроші на рублі.

Про це повідомляє видання Reuters.

Так, за словами голови місцевого відділення ЦБ РФ, операції з обміну валют херсонські фінуустанови почали проводити цього тижня.

Раніше незаконне керівництво регіону заявляло, що на Херсонщині будуть в обігу дві валюти: російські рублі та українські гривні.

Гривню планують прибрати у ще одному регіоні

Раніше росіяни заявляли, що рубль з'явиться на території фейкової республіки "ДНР". Тільки цією валютою жителі регіону зможуть оплачувати комунальні послуги або розплатитися в магазинах з нового року.

"З 1 січня 2023 року обіг гривні на території Донецької Народної Республіки буде припинено. Це закріплено Федеральним конституційним законом від 04.10.2022 року", – заявив керівник "уряду ДНР" Віталій Хоценко.

Нова тактика Росії

Зниження інтенсивності ракетних обстрілів України з боку Росії може свідчити про те, що країна-агресор обрала нову тактику у війні проти нашої держави. На думку радника глави Офісу президента Володимира Зеленського Михайла Подоляка, російське командування вичікує найкращого моменту для ракетного удару, щоби завдати Україні більш відчутної шкоди.

"Мені здається, що зараз тактика Росії трохи змінилася — вони чекають на збільшення морозів, глибини морозів, грубо кажучи, щоб температура вночі опускалася там до 8-10 градусів морозу, і ось в цей момент вони хочуть завдати найбільш чутливого удару по Україні", – зазначив посадовець.

Він також вважає, що наразі тактика Росії полягає у тому, щоби "заморозити" українців.

"Тому, що основний удар в такому разі припадає навіть не на енергетику як таку, а на опалення", – додав Подоляк.

Нагадаємо, сайт Pro Гроші розповідав, чому в Україні хочуть припинити виплати лікарняних. Також ми писали, хто із українців отримає допомогу від уряду на зиму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.