Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Херсон після окупації: як у місті відновлюють електропостачання

Росія продовжує здійснювати енергетичний терор у деокупованому Херсоні

Фото: ДСНС, Міністерство оборони України. Колаж: Pro Гроші

Росіяни обстрілюють щойно відновлені електромережі

Фото: ДСНС, Міністерство оборони України. Колаж: Pro Гроші

Росія продовжує здійснювати енергетичний терор проти України. У неділю, 27 листопада, окупанти поцілили в лінії електромереж, які живлять Херсон.

Про це повідомив глава Херсонської ОВА Ярослав Янушевич у Telegram.

"Російські окупанти продовжують нищити енергетичну інфраструктуру Херсона. Щойно рашисти поцілили в лінії електропередач, які живлять місто", — написав Янушевич.

Менше ніж за пів години глава міста повідомив, що фахівці "Херсонобленерго" полагодили пошкоджені обстрілами електромережі.

"До того ж подали напругу по високовольтних лініях на 150 кВт. Фахівці працюють, аби повернути світло в домівки херсонців", – додав Янушевич.

Нагадаємо, всього через два тижні після звільнення Херсона у місті почало з’являтися світло. Це при тому, що росіяни практично знищили енергетичну інфраструктуру міста.

У суботу, 26 листопада, поетапно почали підключати до електропостачання побутових споживачів. Близько 5% херсонців уже мали світло в своїх оселях.

Як енергомережа Херсона впливає на постачання питоної води в Миколаєві

За словами голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, питну воду зможуть повернути в місто після завершення ремонту електромереж у Херсонській області.

"Ми три з чотирьох ділянок уже відремонтували. Просуваємося, але є ділянки, де заміновано й ми чекаємо саперів", – розповів Кім.

Він зазначає, що відновлення електропостачання в Херсонській області – обов'язкова умова.

"Повне відновлення водопостачання буде можливим приблизно після того, як буде струм на Херсонщині. Тому що підстанція підкачки на 3,5 мегавата знаходиться на території Херсонської області, там немає живлення. Але ми працюємо, бригади залучені, щоб працювати паралельно, а не послідовно. Я впевнений, що ми дамо воду – це питання найближчих тижнів", – переконаний Кім.

Як відомо, в Миколаєві питної води немає ще з квітня. Зараз вода у водопровідній системі міста залишається технічною. Її набирають з річки Південний Буг.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як довго триватимуть планові та аварійні відключення. Також ми розповідали, як готувати під час відстутності світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.