Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як готувати без світла, якщо у вас електроплита або немає газу – лайфхак

Багатьом українцям під час блекаутів цієї зими доведеться згадувати туристичний досвід

Колаж: Pro Гроші

Готувати можна навіть коли немає світла

Колаж: Pro Гроші

Українці, у квартирах яких встановлені електроплити або до будинків яких припинилося газопостачання, можуть використати альтернативні способи приготування їжі.

Як це зробити за умови відключення електроенергії – повідомляє сайт Pro Гроші.

Цієї зими багатьом українцям доведеться згадувати туристичний досвід. Але це не означає, що потрібно буде розводити багаття посеред квартири. Достатньо придбати недорогий газовий пальник чи портативну газову плиту.

Ціна питання

Портативну газову плиту можна придбати за ціною від 1800 до 2500 гривень. Додатково для неї потрібно купувати спеціальні газові балони. Здебільшого їх об'єм близько 400 мг. Ціна такого балона близько 70-100 гривень.

Також є варіант купити туристичний газовий примус. Його вартість – від 500 гривень. Середня витрата – 65 грамів на годину, одного газового картриджа вистачить на 3-4 години безперервного горіння. Однак, газовий балон не входить до комплектації, його потрібно купувати окремо. Знайти їх можна за ціною від 300 до 500 гривень.

Чи будуть нові блекаути?

Хоч станом на 27 листопада ситуація в енергосистемі стабілізується, українська влада та розвідка Міноборони попереджають про загрозу нових ударів вже наступного тижня.

За словами голови фракції "Слуга Народу" Давида Арахамії, наступний тиждень може бути дуже важким, бо Росія повторить обстріли по об'єктам енергетичної інфраструктури.

Українців закликають додатково подбати про себе та свої родини та підготуватися наступним чином:

  • зробити запас води;
  • зробити запас їжі тривалого зберігання;
  • зарядити телефони і павербанки;
  • дізнатися, де найближчий "Пункт незламності".

За даними Укренерго, в Україні досі триває відновлення енергосистеми після сьомої масованої ракетної атаки по об'єктах критичної інфраструктури 23 листопада.

Водночас, обленерго 27 листопада мають всі можливості рівномірно чергувати обмеження споживачів. Режим обмеження споживання продовжує діяти через дефіцит потужності, який наразі складає близько 20%.

Зокрема, у Києві продовжують діяти відключення електроенергії. Тоді як електроживлення, вода, тепло та зв'язок відновлені майже повністю.

Раніше ми писали про те, як запустити котел і обігріти будинок без електроенергії. Також ми пояснювали, яку гірлянду обрати, щоб в домі було світло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.