Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кім пояснив, коли в Миколаїв повернеться питна вода

Місто залишилося без питної води ще у квітні, тобто понад пів року тому

Колаж: Pro Гроші

Кім заявив, що в Миколаїв повернуть воду

Колаж: Pro Гроші

Вже за кілька тижнів в Миколаєві можуть повністю відновити водопостачання.

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі національного телемарафону.

За його словами, питну воду зможуть повернути в місто після завершення ремонту електромереж у Херсонській області.

"Ми три з чотирьох ділянок уже відремонтували. Просуваємося, але є ділянки, де заміновано й ми чекаємо саперів", – розповів Кім.

За його словами, відновлення електропостачання в Херсонській області – обов'язкова умова.

"Повне відновлення водопостачання буде можливим приблизно після того, як буде струм на Херсонщині. Тому що підстанція підкачки на 3,5 мегавата знаходиться на території Херсонської області, там немає живлення. Але ми працюємо, бригади залучені, щоб працювати паралельно, а не послідовно. Я впевнений, що ми дамо воду – це питання найближчих тижнів", – переконаний Кім.

Як відомо, в Миколаєві питної води немає ще з квітня. Зараз вода у водопровідній системі міста залишається технічною. Її набирають з річки Південний Буг.

Чи є електропостачання в області

За словами голови Миколаївської ОВА, без світла залишається Снігурівка і південніші території, бо там знищені мережі. Це близько 20 тисяч абонентів на зараз.

А на решті території області нині діють лише планові відключення електроенергії, бо останні атаки росіян на півдні було відбито.

Коли у Херсоні з'явиться світло

У звільненому Херсоні електропостачання може відновитися протягом 14-21 днів, під час проведення відновлювальних робіт ці терміни можуть змінюватися.

До початку повномасштабної війни Херсон живило три магістральні лінії електропередачі. На жаль, всі вони зруйновані. Фахівці не мали доступу до об’єктів й не розуміли ступінь пошкодження.

Херсонобленерго наразі концентрує сили на лінії електропередачі, яка йде з Миколаєва, її зможуть відновити якнайшвидше. Для цього необхідно відновити зруйновану інфраструктуру: понад 70 прольотів лінії електропередачі та дві опори.

Відновлювати роботу об'єктів місцевому обленерго допомагають енергетики з інших міст – Одеси, Дніпра, Житомира, Кропивницького, Чернівців, Рівного. Наразі у Херсоні рівень споживання електроенергії буде набагато менший, ніж до війни, багато людей виїхало, а промисловість не працює. Тому однієї лінії електропередач на перший час має вистачити.

Також відновлення лінії електропередачі дозволить повернути в Миколаїв чисту воду, тому що саме вона живила електроенергією інфраструктуру, яка подає в місто воду.

Раніше ми писали, чому українцям радять не поспішати повертатися на звільнену Херсонщину. Також ми розповідали, що в Укренерго пояснили, чи можливі відключення світла на кілька днів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.