Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Графіки повернуться, але відключень світла буде більше – у YASNO пояснили ситуацію в Києві

В столиці 19 січня не повинно бути екстрених відключень електроенергії, проте дефіцит все ще значний

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Киянам пояснили, що буде з відключеннями світла

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Києві 19 січня можуть відновитися стабілізаційні відключення електроенергії, але відключення будуть зачіпати й світло-сірі зони графіку.

Про це повідомив гендиректор YASNO Сергій Коваленко у Facebook.

За його словами, світло у Києві знову будуть відключати за графіками, а екстрених відключень поки не планується.

"Черговий день в екстрених відключеннях у Києві. Але ми вже максимально наблизилися до стабілізаційних графіків. Орієнтуємося, що завтра (19 січня, — ред.) місто включається у нього", – написав Коваленко.

Проте гендиректор YASNO зауважив, що дефіцит в енергосистемі залишається значним.

"Сьогодні (18 січня, — ред.) обсяги споживання становили 952 МВт вдень. На завтра (19 січня, — ред.) НЕК дає обмеження у 938 МВт вдень, це означає, що відключення будуть зачіпати й світло-сірі зони графіку", – пояснив Коваленко.

Чому під час відключень світла працюють ТРЦ в Києві

Кияни скаржаться, що попри заклики економії та відключення, деякі торговельні центри та магазини продовжують світитися і працювати.

Коваленко пояснює, що найбільш імовірно, що ТЦ чи магазин мають альтернативні джерела енергії.

"Тут подбали про забезпечення світлом завчасно, оскільки розуміють, що це і робочі місця, і комфорт для клієнтів, і змога для них же підзарядитися, погрітися. Я особисто знаю кілька таких торговельних центрів і вважаю, що їхнє бажання мати світло і ділитися ним – важливе і схвальне", – зазначив гендиректор YASNO.

Чи покращиться ситуація зі світлом навесні

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук пояснив, що відключення світла в Україні, ймовірно, продовжать і після завершення опалювального сезону, у квітні, адже обсяг генерації в енергосистемі навряд чи збільшиться навесні.

Він зазначив, що ситуація в енергосистемі може покращитися через потепління, але у квітні на об'єктах енергетики мають розпочатися планові роботи.

"Я, чесно кажучи, не думаю, що ситуація принципово покращиться. З одного боку: буде зменшення споживання, тому що потеплішає. Але, з іншого боку, розпочнуться планові ремонтні роботи, яких зараз не проводять", – зазначив Сахарук.

Раніше ми пояснювали, як довго квартира може зберігати тепло без опалення. Також ми розповідали, що регулятор оштрафував три обленерго, які постійно порушують графіки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.