Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Витримають не всі – як довго квартира може зберігати тепло без опалення

Людина повинна знати, скільки протримається будинок та якого він року побудований

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі квартири не витримують довгої відсутності тепла

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Через постійні обстріли з боку РФ українці переживають аварійні відключення світла. Це означає, що певна кількість людей залишається також і без опалення. Тут варто памʼятати, що кожен будинок має свій окремий термін, скільки він може протриматися без електропостачання та опалення.

Про це розповів голова правління Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко, пише OBOZREVATEL.

Наприклад, хрущовки за температури -5 градусів у середньому тримаються не більш ніж 24 години. Виграють у цьому плані, звичайно, сучасні й утеплені будинки. Адже при такій самій температурі повітря вони протримаються набагато довше.

"Людина повинна знати, скільки протримається будинок, якого він року побудований. Для цього потрібна нормальна та нормативна політика органів місцевого самоврядування, тому що це їхня зона відповідальності. Якраз щоб спрацювали всі служби вчасно, маю на увазі й теплокомуненерго, і будинкові служби", – наголосив Попенко.

Також не варто забувати про те, як правильно зберігати високу температуру у квартирі. Завдяки цим лайфхакам ви зможете довше залишатися з теплом.

Як зберегти тепло

Раніше ми вже писали, що варто заздалегідь заклеїти всі щілини, через які може виходити тепло з кімнати. Вікно по периметру треба заклеїти броньованою плівкою.

Щілини від дверей заповніть ущільнювачами, а якщо їх немає, то над підлогу можете покласти ковдру. Вона теж не буде пропускати холодне повітря до кімнати. Також на вікнах повинні бути або щільні жалюзі, або штори. У такому випадку вони не пускатимуть холод з вулиці та не випускатимуть його з приміщення.

На стіни, які теж є досить холодними, можна повішати килими. Тоді вам вдасться їх дещо утеплити. Всіма цими діями ви збережете тепло. Це перший етап з якого треба почати.

Виберіть одну кімнату для життя

Українці у будь-якому випадку мають бути готові до блекауту. Якщо ж він настане знову, то вам варто обрати одну кімнату у квартирі, де ви будете перебувати, адже її буде обігріти набагато простіше, ніж одразу все житло.

Приміщення має бути невеликим, тоді тепло буде швидко розноситися. Також бажано, щоб у кімнаті не було вікон, адже тоді холодне повітря з вулиці точно не потрапить в середину. Найкраще місце, де можна пережити блекаут – кухня. Вони здебільшого невеликі, а також там є газова плита у більшості людей.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, що робити, якщо ви застрягли у ліфті під час відключень світла. Також ми писали, коли в Україні скасують графіки відключень. Більше про відключення світла в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.