Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Енергетичний терор триває: Росія знову вдарила по українській ТЕЦ

Російські загарбники вдарили по теплоелектростанції, яка знаходиться в прифронтовій області

Фото: Pixabay

Росія обстріляла ТЕЦ

Фото: Pixabay

Україна знову потерпіла від агресії російських окупантів, які обстріляли критичну енергетичну інфраструктуру країни. Теплоелектростанція, що знаходиться в прифронтовій області, стала мішенню ворожого удару у вівторок, 7 листопада.

Про це повідомили в ДТЕК.

Внаслідок цієї ворожої атаки на теплоелектростанцію, на щастя, ніхто не постраждав. Проте обладнання станції зазнало серйозних пошкоджень. Представники ДТЕК заявили, що енергетики компанії негайно розпочали роботу з ліквідації наслідків обстрілу.

"Обладнання підприємства пошкоджено. Енергетики докладають всіх зусиль, щоб ліквідувати наслідки обстрілів", – йдеться у повідомленні ДТЕК.

В НБУ пояснили, чи реальні відключення світла взимку

Російські обстріли енергетичних об'єктів в Україні не суттєво вплинуть на дефіцит в енергосистемі. Він може коливатися на рівні 5%.

Звіт Національного банку України (НБУ) стверджує, що це досягнуто завдяки реформам у виробництві електроенергії. Планові відключення світла взимку можуть відбутися лише при перевищенні лімітів споживання. Варто зауважити, що дефіцит енергії вже виникав влітку 2023 року через планові ремонти енергетичних об'єктів та аномальну спеку. Важливо відзначити, що браку потужностей уникнуто завдяки імпорту електроенергії.

Чи будуть відключення світла в листопаді

Міністерство енергетики та вугільної промисловості (Міненерго) спростувало заяву народного депутата Сергія Нагорняка, який стверджував, що можуть виникнути відключення електроенергії в Україні вже у листопаді, навіть без масованих обстрілів.

Міністерство повідомляє, що енергетичних обмежень не передбачено, оскільки виробництво електроенергії в Україні вистачає для задоволення потреб споживачів. Блоки атомних електростанцій, розташовані на контрольованій території України, будуть працювати цієї зими. Також було зазначено, що є додаткові резервні потужності, які можуть бути активовані при збільшенні попиту на електроенергію.

В Міненерго наголосили, що відключення можливі лише в разі масованих ворожих обстрілів та пошкоджень енергетичного обладнання. Нагадується, що інформація про можливі відключення є частиною інформаційної війни, яку веде Росія, і в минулому подібні прогнози не справджувалися.

Раніше ми повідомляли, чому понад дві тисячі споживачів залишилися без світла. Також ми писали, чи вдасться Україні захистити енергетику від російських обстрілів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.