Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На крок ближче до блекауту? В Україні припинила працювати ТЕЦ

Вчора, 2 листопада, в денні години для збереження балансу між споживанням та виробництвом електроенергії обмежувалась робота електростанцій на ВДЕ

Фото: Pexels

В Україні припинила працювати ТЕЦ

Фото: Pexels

Ситуація з електроенергію в Україні залишається непередбачуваною. Наразі українці почали більше споживати електроенергії, але, попри побоювання громадян, графіки відключень не були впроваджені. 3 листопада на півдні України вивели з роботи одну з теплоелектроцентралей (ТЕЦ). Відключення сталося через технічні причини, а наразі на ТЕЦ ведуться ремонтні роботи. На енергозабезпечення українців це вплинути не має.

Про це повідомили в Укренерго.

Що сталося з ТЕЦ

"З технічних причин тимчасово припинила роботу одна з теплоелектроцентралей (ТЕЦ) у південному регіоні. Тривають ремонтні роботи", — йдеться у повідомленні

Наголошується, що електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів.

"Укренерго не бачить підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів. Ліміти споживання не запроваджувались. Якщо у вас відсутня електроенергія – причини дивіться в особистому кабінеті споживача або на сайті вашого обленерго", йдеться у заяві компанії.

Проте деякі споживачі все ж залишилися без світла, зокрема через бойові дії та з інших причин електроенергія відсутня в 404 населених пунктах.

Укренерго повідомляє, що через обстріли є пошкодження в мережах у Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях. З тих самих причин є окремі знеструмлені споживачі в Харкові.

"Через падіння уламків збитого БПЛА є пошкодження обладнання та знеструмлені споживачі у Вінницькій області, тривають відновлювальні роботи", додає Укренерго.

В яких регіонах точно буде світло

Раніше ми вже писали, що наразі енергетики продовжують активну підготовку до зими. 1 листопада фахівці завершили модернізацію п’яти енергооб'єктів в найбільш енергодефіцитних районах області, а саме: Обухівському, Бучанському та Броварському.

Завдяки цьому вдалося підвищити надійність електроживлення для звичайних жителів та соціально важливих об'єктів в області та збудувати нові лінії, оновити трансформатори, встановити обмежувачі перенапруги, реконструювати системи релейного захисту та інше.

Чи очікувати відключень світла вже з листопада

31 жовтня Міненерго спростувало заяву нардепа Сергія Нагорняка, що відключення можуть розпочатися уже в листопаді навіть у разі відсутності масованих обстрілів з боку Росії.

Зазначається, що електроенергії повністю достатньо для забезпечення потреб громадян. Також цієї зими працюватимуть усі блоки атомних електростанцій, що розташовані на підконтрольній території України.

Міністерство запевняє, що наразі обмеження побутових споживачів не передбачається в жодному з регіонів України, а відключення можливі виключно у разі масованих ворожих обстрілів, і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання.

Детальніше про це читайте в нашому матеріали за посиланням.

Раніше ми також писали, де в Україні зникатиме інтернет під час блекаутів. Також ми розповідали, чому країні потрібні нові тарифи на світло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.