Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ДТЕК на крок попереду: який план реалізувала компанія напередодні зими

Розповідаємо, як ДТЕК підготувалася до можливих атак з боку РФ, та куди компанія інвестувала 1,3 млрд гривень

Фото: ДТЕК. Колаж: Pro Гроші

В ДТЕК дали відповідь, які заходи було проведено перед опалювальним сезоном

Фото: ДТЕК. Колаж: Pro Гроші

Отримавши болючий досвід торік, Україна ретельно готується до настання холодів та старту опалювального сезону. Саме тому в рамках підготовки до зими ДТЕК інвестувала 1,3 млрд гривень в створення запасу обладнання, без якого не обійтись при нових обстрілах об`єктів інфраструктури.

Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко в ході Київського міжнародного економічного форуму.

Він запевнив, що робиться все необхідне, щоб не дати ворогу занурити нас в темряву.

"Для цього ми сформували запас критичного обладнання на суму в 1,3 мільярда гривень, щоб відновлюватись у разі нових обстрілів", — додав Тімченко.

Також, за його словами, компанія придбала понад 200 потужних генераторів, щоб забезпечити теплоелектростанції та шахти ДТЕК резервними джерелами живлення.

"Як і рік тому, вся енергетична галузь має згуртуватись. Тільки об'єднавшись, ми пройдемо наступну зиму та не дамо ворогу занурити нас у пітьму", — продовжив генеральний директор ДТЕК.

Раніше в ДТЕК також повідомляли, що на початок жовтня завершили ремонт 16 з 19 запланованих енергоблоків ТЕС, а готовність теплової генерації компанії сягає 84%. Також до опалювального сезону ДТЕК інвестувала 20 млрд гривень, щоб підготуватись до його старту. А ще було виділено 7,4 млрд гривень — на видобуток вугілля для ТЕС і 3,9 млрд гривень — на ремонти електростанцій.

До яких сценаріїв ДТЕК готує українців

На думку голови компанії ДТЕК Максима Тімченка, електроенергетична система України зараз має менші потужності ніж у 2022 році. Саме тому ця зима може бути важчою за попередню, і існує ризик перебоїв у постачанні електроенергії через можливий масований обстріл російськими військами енергетичної інфраструктури України.

"Ця зима, напевно, буде важчою за минулу. Готуємося не тільки ми, а й наші вороги. Думаю, удари будуть більш інтенсивними. Крім того, у нас через попередні обстріли менші резерви потужності", – переконаний Тімченко.

Також він підкреслив, що Україна багато чому навчилася, і навіть для таких ситуацій, як блекаути, що були минулого року, знайшли рішення.

Раніше ми писали, яку інформацію щодо відключень світла дали в ДТЕК, а також які 10 речей треба купити, готуючись до відключень електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.