Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ДТЕК готується до зими: що чекає на українців під час холодів

У компанії зазначили, що енергетики вкотре доводять тезу, що українців неможливо зламати

Фото: УНІАН

ДТЕК закінчили підготовку до зими

Фото: УНІАН

В Україні вже поступово знижується температура повітря. Це означає, що російська армія може незабаром завдати масовані атаки на енергетичну систему країни. Тому сили ППО відновлюють зусилля для захисту стратегічних об'єктів, енергетичного сектору та об'єктів критичної інфраструктури від потенційних загроз. Також готуються до настання зими й енергетичні компанії. Енергетики ДТЕК завершили 19 з 19 планових ремонтів енергоблоків в рамках підготовки до опалювального сезону.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Чи готова компанія до настання холодів

"100% готовності до зими. Нам це вдалося", – йдеться у повідомленні.

У ДТЕК зазначили, що пишаються своїми колегами, бо неймовірно важко треба було працювати, щоб завершити в термін планові ремонти після найважчої в історії зими 2022-2023 року.

Як ДТЕК готується до можливих атак Росії

Ми вже писали, що в рамках підготовки до зими компанія інвестувала 1,3 млрд гривень в створення запасу обладнання, без якого не обійтись при нових масованих обстрілах об`єктів інфраструктури.

Максим Тімченко, який є генеральним директором ДТЕК, повідомив під час Київського міжнародного економічного форуму, що наразі робиться все необхідне, щоб запобігти блекаутам.

Він впевнений, що як і рік тому, вся енергетична галузь має згуртуватись. Тільки об'єднавшись, українці зможуть пройти наступну зиму та не дати ворогу занурити Україну в пітьму.

Зазначається, що наразі сформований запас критичного обладнання на суму в 1,3 мільярда гривень, щоб відновлюватись у разі нових обстрілів.

Також компанія придбала понад 200 потужних генераторів, щоб забезпечити теплоелектростанції та шахти ДТЕК резервними джерелами живлення.

Від чого залежатиме загальна ситуація в країні зі світлом

Раніше ми розповідали, що енергетична система може пройти зиму в нормальному режимі. Але це тільки за умови відсутності обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури.

Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук. Він зазначив, що у випадку обстрілів ППО буде максимально збивати дрони й ракети, щоб зберегти відновлену за останні пів року інфраструктуру.

"Якщо зараз вивести за дужки ракетні чи дронові обстріли, то в принципі ми маємо пройти зиму нормально. Без таких глобальних викликів, які були минулої зими. Але якщо ввести сюди обстріли, то тут виникають питання. Тому що неясно, яким чином все це буде відбуватися", – сказав Сахарук.

За його словами, головне, щоб була можливість збивати дрони та ракети, які росіяни направляють на станції та трансформаторні підстанції.

Зазначається, що блекаут взимку найбільше загрожує двом українським містам – Києву та Одесі.

Також тривалий блекаут загрожує й іншим містам України.

Йдеться про Запоріжжя, Житомир, Кропивницький та Кременчук.

Також під максимальним ризиком перебуватимуть і прифронтові регіони: Харків, Суми, Чернігів, Херсон, Миколаїв.

Раніше ми писали, коли в Україні почнуть вимикати світло відповідно до графіків. Також ми пояснювали, чи треба українцям готуватися до найгіршого сценарію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.